20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Printre multele activităţi menite să omagieze Centenarul Marii Uniri s-a numărat şi „Trenul Centenarului”, un proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. Astfel, în data de 1 Decembrie 2018, o garnitură specială de tren a pornit din gara Dej spre Alba-Iulia, având opriri în staţiile Gherla, Cluj-Napoca, Câmpia-Turzii şi Teiuş. La fiecare dintre aceste opriri s-au organizat scurte moment artistice, s-au cântat cântecepatriotice, s-a intonat naţional, au fost oficiate servicii religioase. În gara Teiuş a fost depusă o coroană de flori în memoria eroului Ioan Arion din Agriş, judeţul Cluj, împuşcat în acel loc în data de 30 noiembrie 1918, când se afla în drum spre Alba-Iulia.

            Dând curs unei invitaţii venite din partea I. S. J. Cluj, un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda, însoţit de prof. Monica Degan şi prof. Dumitru Georgescu a participat cu entuziasm la această activitate deosebită, menită să-i omagieze pe înaintaşii noştri, înfăptuitori ai Marii Uniri. După participarea la numeroasele momente aniversare desfăşurate în vechea cetate a Unirii, grupurile de elevi, însoţite de profesori şi inspectori şcolari au revenit acasă îmbogăţiţi sufleteşte cu acelaşi tren al Centenarului.

 

Prof. Alexandra-Maria Zamfir, director Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

Prof. dr. Dumitru Georgescu, director adjunct  Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh