18
Joi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Elevul Beniamin Bia din clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” a participat, în perioada 19-22 mai 2016, la etapa naţională  a Olimpiadei de Tehnologia Informației, desfașurată la Bacău, unde s-a clasat primul, obținând maximum de puncte (100) în urma probei susținute. Inițial, olimpiada a avut denumirea de Concurs de informatică aplicată. De 10 ani, de când se organizează etapa  națională a olimpiadei, aceasta a fost prima oară când s-a bia-beniaminobținut punctajul maxim. 

Secțiunea la care Beniamin a participat se numeste C#, ceea ce reprezintă un limbaj de programare creat de Microsoft. Proba a constat în crearea unei aplicații, mai exact a unui joc care, cu ajutorul unei baze de date, de asemenea creată de elev, să permită înregistrarea, autentificarea, adăugarea de noi nivele în joc, crearea unor grafice în funcție de rezultate, administrarea jocului și printarea informației.  Candidații au avut la dispoziție 6 ore pentru a realiza aplicația.

La această secțiune s-au calificat la etapa națională și au concurat 41 de elevi, dintre care, conform tabelului publicat de organizator pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Bacău (http://oti.isjbacau.ro/index.php/rezultate), 5 elevi au înregistrat 0 puncte și alți 4 sub 5 puncte, ceea ce vorbește despre dificultatea probei administrate.

Performanța elevului BIA BENIAMIN este cu atât mai importantă cu cât perfecționarea în folosirea acestui limbaj de programare și a altora care permit realizarea de aplicații  răspunde unei cereri importante din economia națională și internațională.

În anul şcolar 2015-2016  la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda  s-au obţinut 59  de premii şi menţiuni la olimpiadele judeţene, două  premii întâi, un premiu trei, o menţiune şi o medalie de bronz la olimpiadele  naţionale precum şi două medalii de bronz la Conferinţa  Internaţională a Tinerilor Cercetători.

Responsabila  Comisiei pentru promovarea imaginii şcolii,

prof. Cristina MOLDOVAN

DIRECTOR,

Prof. Gheorghe LOBONŢ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh