20
Sam, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Campania de prevenire “Traficul de persoane nu are vacanţă. Cât e factorul tău de protecţie?” implementată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, prin programul „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău”, în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în perioada 4-9 iulie, în Eforie Sud a avut 850 de beneficiari direcţi. Vă prezentăm, în continuare, câteva din rezultatele acesteia.

S-au desfășurat 10 activități în stațiunile Eforie Sud, Eforie Nord și la sediul Fundației Bosco Constanța, cu 850 de persoane s-a discutat direct. Dintre acestea, 182 au acceptat provocarea de a-și măsura factorul de protecție împotriva traficului de persoane prin intermediul chestionarelor propuse. În urma evaluării inițiale fiecare dintre respondenți a primit un pliant cu informații personalizate, adaptate în funcție de nevoile reale de informare. Factorii de protecție au fost încadrați în 4 categorii, unde 4 este cel mai ridicat grad de protecție împotriva traficului de persoane și 1 este un semnal de alarmă pentru respondent reflectând un factor scăzut de protecție. Pentru realizarea chestionarului a fost analizată literatura de specialitate și au fost

extrași 15 factori de vulnerabilitate socio-economică precum disponibilitatea de asumarea a oricărui risc pentru creșterea veniturilor, înțelegerea violenței între parteneri drept o dovadă a iubirii, perceperea neînțelegerilor cu părinții drept amenințări ale individualității. 59% dintre respondenți au avut factor 3 de protecție împotriva traficului de persoane, iar 35% au avut factor de protecție 2, ceea ce înseamnă că 108 și 63 de respondenți sunt expuși traficului de persoane prin 5, respectiv 10 factori de risc. Doar 2% dintre respondenți au avut factor de protecție 1 ceea ce înseamnă că sunt foarte expuși traficului de persoane având între 10 și 15 factori individuali de risc.

Campania, destinată tinerilor cu vârsta între 14 şi 25 de ani aflaţi în perioada respectivă în staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord, a fost organizată potrivit conceptului de educaţie „între egali” (peer education) şi implementată de un grup de 8 tineri din municipiul Turda, jud. Cluj, cu susţinerea celor trei parteneri.

Campania a avut ca obiective: creşterea nivelului de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la riscurile asociate traficului de persoane; sensibilizarea tinerilor cu privire la efectele traficului de persoane

la nivel individual sau societal şi realizarea unui studiu pentru evaluarea nivelului de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile asociate traficului de persoane. Centrul Raţiu pentru Democraţie continuă campania în lunile iulie şi august în judeţul Cluj.

Următoare acţiune de mobilizare publică împotriva traficului va avea loc in 18 Octombrie, Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane. Va invităm să vă luaţi 4 minute şi să vă gândiţi la efectele reale ale traficului de persoane nu doar asupra victimelor, ci asupra comunităţilor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh