20
Sam, Apr
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCentrul Ratiu pentru Democratie premiaza în perioada 20-22 iulie proiectele câstigatoare ale concursului national „Toleranta si convietuire în spatiul public”.

Organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Emil Negrutiu” Turda si TVR Cluj, a 8-a editie a concursului national „Toleranta si convietuire în spatiul public” a avut, pentru prima data, o tema impusa.

Proiectul a urmarit implicarea elevilor din învatamântul liceal în activitati vizând formarea si dezvoltarea atitudinii civice, democratice si responsabile, precum si promovarea tolerantei si etosului convietuirii. Au fost evaluate adecvarea proiectului la tema si redarea metodelor de multiplicare a experientelor de învatare în spatiul public. Valoarea totala a premiilor este de 5500 ron, divizata astfel: premiul I -1800 ron, premiul II- 1400 ron, premiul III-800 ron si trei mentiuni a câte 500 ron.

Sâmbata, 21 iulie, ora 17.00 va avea loc un atelier de lucru pe tema drepturilor copilului si rolului pe care pedagogii îl asuma în prezent. Pornim discutia de la expozitia Janusz Korczak, organizata în parteneriat cu Institutul Polonez si gazduita de Centrul Ratiu pentru Democratie pâna la finalul lunii august. 2012 este Anul Janusz Korczak în Polonia, omagiindu-se în acest fel rolul sau de pedagog si de promotor al drepturilor copiilor. Conventia ONU pentru Drepturile Copilului, adoptata în 1989, este bazata pe conceptele filozofice si pedagogice ale lui Korczak.

Concursul „Toleranta si comunicare în spatiul public” urmareste formarea capacitatilor de analiza critica si de identificare a problemelor existente în comunitate în rândul tinerilor, promovarea modelelor pozitive de atitudini si de comportament prin valorizarea experientelor individuale, încurajarea implicarii în activitatile cetatenesti si dezvoltarea abilitatilor necesare unui cetatean responsabil.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh