29
Vi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aproape 14.000 de articole pirotehnice, cu o valoare de circa 10.000 de lei, au fost confiscate ieri de către poliţişti în urma activităţilor desfăşurate în cadrul acţiunii naţionale FOC DE ARTIFICII.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au identificat la punctul de lucru al unei firme de curierat, din Cluj-Napoca, 10 colete care conţineau articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3 – interzise deţinerii, utilizării şi vânzării către publicul larg.

Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că materialele pirotehnice urmau să fie expediate în întreaga ţară prin intermediul societăţii de curierat.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 8.212 de bucăţi, cu o greutate aproximativă de 80 de kilograme şi o valoare estimativă pe piaţă de 7.000 de lei, a fost ridicată de către poliţişti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută de Legea nr.126/1995 – privind regimul materiilor explozive, republicată.

****

La data de 29 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, au depistat 7 persoane fizice şi o persoană juridică care deţineau şi comercializau fără drept articole pirotehnice.

Cei în cauză au fost depistaţi pe raza municipiilor Turda, Gherla  şi Cluj-Napoca.

În urma acţiunilor, au fost ridicate 5.622 de articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3, în valoare de circa 3.500 de lei.

Materialele pirotehnice au fost confiscate de către poliţişti, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută de Legea nr.126/1995 – privind regimul materiilor explozive, republicată.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh