28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sătui, probabil, de comunicatele de presă semnate de „Grupul Consilierilor Liberali” în care primarul pesedist Cristian Matei este făcut „în fel și chip”, iată că și aleșii locali a social-democraților fac același lucru. Ca într-un fel de lege a talionului cu aplicabilitate restrânsă, în politica locală turdeană, consilierii locali ai PSD s-au decis sărăspundă cu aceeași monedă. Însă fără să intre în jocul liberalilor: social-democrații nu răspund, punctual, acuzelor și afirmațiilor lansate în spațiul public de colegii lor liberali, preferând să le răspundă „grosso modo”, printr-un comunicat de presă trimis Mass Media, fără să fie publicat, în prealabil, pe paginile semnatarilor din rețelele de socializare, sau e pagina primarului.

Iată ce spun pesediștii din Consiliul local Turda: „Consilierilor PNL nu le-a mai rămas decât să mintă! În loc să plece capul și să ceară iertare turdenilor pentru modul dezastruos în care au lăsat Turda, ei aruncă cu pietre în noua administrație care lucrează la foc automat pentru a recupera timpul pierdut de liberali în cei 8 ani!

Îi informăm pe stimații consilieri PNL că turdenii nu mai cred în minciunile lor și că atacurile nefondate la adresa administrației sunt o pierdere de timp prețios,  timp în care ar putea să pună umărul la dezvoltare. Chiar și așa, ne vedem nevoiți să le reamintim că Primăria Municipiului Turda are ca principală prioritate asfaltarea străzilor și că pentru asta are un plan COERENT, foarte bine pus la punct!

Pentru reabilitarea drumurilor care se află într-o stare absolut deplorabilă, echipa Primăriei muncește la foc continuu încă de la începutul mandatului. Având în vedere faptul că în anii precedenți nu s-a făcut mai nimic, a durat aproape un an de zile pentru a se realiza acest plan și pentru a se stabili cea mai eficientă metodă de atragere de fonduri, pentru că municipiul Turda nu dispune de un buget care să permită realizarea peste noapte a unor investiții care ar fi trebuit să fie făcute deja cu mult timp înainte. Îi invităm pe acești consilieri să ia notițe și să citească bine rândurile următoare, pentru a afla și ei ce ar fi trebuit deja să știe, dacă ar fi fost atenți la ședințele consiliului local:

Există un plan bine pus la punct prin care Turda se va schimba radical din punct de vedere al infrastructurii rutiere. Încă din primele luni, noua administrație a pregătit Planul de Mobilitate Urbană care a fost finalizat și pe baza căruia Turda va putea beneficia de proiecte europene de până la 86 de milioane de euro! Prin aceste proiecte vor putea fi achiziționate autobuze electrice noi, vor fi reabilitate toate străzile pe care acestea vor circula, vor fi modernizate trotuarele, stațiile și vor fi construite piste de biciclete. În paralel, în cartierul Băi se vor putea asfalta 20 de străzi, tot cu fonduri de la Uniunea Europeană. De asemenea, au fost realizate proiecte pentru 237 de străzi din municipiu și au fost depuse la Ministerul Dezvoltării cu solicitare de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru ca municipalitatea să obțină cât mai mulți bani din exterior. Podul peste Arieș a fost predat către CNAIR și urmează să fie reabilitat. Este foarte important să înțelegem că toate aceste demersuri și corelarea eficientă a investițiilor presupun un volum de muncă imens, a căror rezultate se vor vedea în perioada următoare. Turda are acum un plan care va funcționa ca un ceas elvețian, făcut în perspectivă, durabil pe termen lung! Străzile nu mai pot fi “cârpite” pe alocuri de ochii lumii, în scop electoral, cum s-a făcut până acum. Iar pentru asta este nevoie de timp, implicare, perseverență, de o echipă și un manager cum are acum Primăria!”, se arată în comunicatul de presă.

Mai departe, aleșii social democrați înșiră, ca în plină campanie electorală, ceea ce ei considerăca fiind roadele muncii de aproape un an a administrației primarului Cristian Matei: „În aproape un an, administrația condusă de Primarul Cristian Octavian Matei a reușit să inițieze peste 49 de proiecte, atât europene cât și guvernamentale. De asemenea, motoarele instituțiilor subordonate au început să funcționeze.

-        S-a demarat proiectul care vizează construirea unei săli polivalente de 3000 de locuri.

-        S-au reabilitat creșele, Școala Poiana, s-a obținut un million de lei de la Guvern pentru modernizarea Colegiului Tehnic și s-au depus cereri de finanțare pentru alte 5 școli și licee care urmează să fie reabilitate. 

-        Spitalul Municipal a fost evaluat complet de o echipă de consultanță care a scris un proiect depus la Ministerul Sănătății, care prevede modernizarea, transformarea și extinderea construcțiilor existente. De asemenea, curtea spitalului a fost asfaltată și igienizată, imediat după instalarea noului manager.

-        Municipiul nostru a obținut Statutul de Stațiune Balneoclimatică, în urma eforturilor depuse de noua administrație, statut care va aduce multe investiții și posibilități de accesare de fonduri.

-        S-au pregătit sau depus 10 proiecte europene, printre care Restaurarea și punerea în valoare a Castrului Roman, restaurarea clădirii fostei judecătorii, restaurarea și conservarea casei rurale din Piața 1 decembrie, reabilitarea clădirii fostei securități, reabilitarea blocurilor sau modernizarea infrastructurii rutiere din cartierul Băi.

-        S-a pus în aplicare un program de fluidizare a circulației și de creștere considerabilă a locurilor de parcare, prin lărgirea carosabilului în zona centrală, introducerea de sensuri unice în cartierul Micro III. De asemenea au fost întreprinse demersuri pentru a spori siguranța pietonilor, prin montarea limitatoarelor de viteză și a marcajelor de pe asfalt.

-        S-a derulat cea mai amplă campanie de curățenie de care a avut vreodată parte municipiul Turda. A fost salubrizat stadionul, au fost desființate peste 40 de  rampe clandestine de deșeuri, au fost montate camere de supraveghere video, au fost amenajate spațiile verzi și pus în aplicare proiectul “Adoptă un spațiu verde”, a fost inițiat proiectul de amplasare a pubelelor subterane, au fost premiate asociațiile de proprietari care au avut grija de împrejurimile locuințelor lor.

-        S-au făcut  și se fac în continuare demersuri pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, în primele luni ale anului fiind capturați 450 de câini de pe străzile municipiului.  

-        S-au pregătit numeroase festivaluri culturale internaționale care vor avea loc anul acesta, s-a revigorat viața culturală a Turzii și se desfășoară permanent evenimente atât pentru copii cât și pentru adulți sau vârstnici.

-        S-au restabilit legăturile cu mediul privat și s-au pus bazele unor cooperări importante cu investitori privați, precum compania ACS industries sau Teconnex, astfel încât să avem noi locuri de muncă în municipiu.

-        S-a început elaborarea celei mai ample Strategii de Dezvoltare Durabilă a Municipiului din istoria Turzii, care va contura toate liniile de dezvoltare pentru perioada 2017 – 2023 – 2030.

-        În a doua jumătate a anului trecut au fost asfaltate 11 străzi, iar în următoarele zile va începe asfaltarea în întregime a Pieței Micro III, a străzii Gheorghe Șincai și Florilor.

 

Asta a făcut pe scurt administrația Matei, în acestă perioadă de 11 luni, timp în care alții au stat pe margine și n-au făcut nimic altceva decât să arunce cu noroi și să mintă! Exact o inițiativă legislativă au avut PNL-iștii din luna iunie 2016 până acum. UNA SINGURĂ, din 382!”, susțin consilierii PSD care, în finalul comunicatului, se adresează turdenilor: „Dragi turdeni, vă asigurăm că echipa noastră își va ține toate promisiunile și va continua să facă tot posibilul ca acest oraș să crească și să devină așa cum ne dorim cu toții!”, promite „Echipa Consilierilor PSD”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh