19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cristian Haiduc, președintele Agenției pentru lmplementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, a fost reales în funcția de președinte al Partidului Democrat-Liberal din Câmpia Turzii.

Vineri, 23 martie, de la ora 16, sala de spectacole de la Casa de cultură ”Ionel FLoașiu” din Câmpia Turzii s-a umplut de membrii și simpatizanți ai formațiunii politice aflată la guvernare atât pe plan național, cât și pe plan local. Bineînțeles că totul a început în acordurile vesele al imnului PD-L. Pentru a arăta importanța organizației la nivelul județului, la Conferința Municipală a PD-L Câmpia Turzii, au fost prezenți mulți dintre ”greii” partidului, senatori, deputați, consilieri județeni, primari din județul Cluj. Astfel, au luat cuvântul și și-au salutat colegii de partid, rând pe rând, președintele PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, senatorul Mihail Hărdău, deputatul Petru Călian, deputatul Adrian Gurzău, (cel care răspunde în cadrul Organizației Județene a PD-L de filiala din Câmpia Turzii), vicepreședintele  Consiliului Județean, Alexandru Coroian, primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie, primarul municipiului Gherla,  Ovidiu Drăgan, primarul Câmpiei Turzii, Ioan Vasinca, viceprimarul Câmpiei Turzii, Ioan Moldovan, primarul din Huedin, Mircea Moroșan, dar și toți primarii comunelor învecinate, care au primari PD-L, cum ar fi primarul Ioan Racolța de la Călărași sau Aurel Giurgiu, de la Luna. Nu în ultimul rând, la prezidiu a fost prezent consilierul local PD-L din Câmpia Turzii pe care președintele Daniel Buda l-a prezentat drept ”prietenul și fratele nostru”, Puiu Bretoiu.

Dar primii care au vorbit pe scena sălii ”Mircea Mihășan” au fost liderii partidelor concurente din Câmpia Turzii. Primul a fost președintele PNL-ului din localitate, avocatul Dorin Lojigan, care le-a spus celor prezenți: ”Îi mulțumesc lui Cristi Haiduc și organizației din Câmpia Turzii pentru invitație. Vă dorim succes cu ocazia alegerilor interne din partidul dumneavoastră. Să alegeți ceea ce credeți dumneavoastră că este mai bine. Mi-aș dori să urmați exemplul nostru și să alegeți alături de Cristian Haiduc o echipă tânără, competitivă, cum este a noastră, cu care să ne întâlnim și să ne războim în cele două campanii electorale care urmează.” Andrei Nemeti, președintele UDMR Câmpia Turzii a fost primul care a sârnit hazul în rândul celor prezenți, prin discursul său: ”Sunteți mai mulți ca udemeriștii (râsete și aplauze), felicitări celor aflați în sala, invitaților și lui Cristian Haiduc. Sincer să fiu, mă declar mulțumit că timp de 4 ani am stat alături de dvs. în Consiliul local și nu am avut nicio problemă legată de coaliție. Să sperăm că în aceeași formați vom continua și după alegeri. Bineînțeles, să sperăm… Noi, o să mergem unde trebuie! Nu vă pot promite nimic, încă…”, a încheiat udemeristul, stârnit, din nou, hohote de râs în sală. A venit imediat replica lui Alexandru Tulai, președintele Partidului România Mare din Câmpia Turzii: ”AM colaborat foarte bine, mai ales din 2004, mai puțin de la ultimele alegeri de când PD-L a făcut această alianță cu UDMR-ul (hohote de râs în sală). Sper să colaborăm împreună, dar fără UDMR.”

A urmat discursul președintelui Cristian Haiduc, referitor la realizările organizației sale, din 2003 când s-au desfășurat ultimele alegeri în cadrul PD-L Câmpia Turzii. ”La alegerile din 2008 am câștigat primăria municipiului, 7 posturi de consilier local, cu un scor dublu față de principalul contracandidat și, firesc, am desemnat și viceprimarul. Nu trebuie omis nici faptul că, pentru prima dată, Partidul Democrat Liberal Câmpia Turzii a trimis doi consilieri județeni în forul deliberativ al județului Cluj. Toto în 2008 am mai susținut un examen important. Alegerile parlamentare ne-au oferit o altă satisfacție, chiar dacă, modul de distribuire a mandatelor de deputați și senatori, nu a făcut posibilă trimitere în Parlamentul României a unui reprezentant al Câmpiei Turzii. Acest fapt întâmplându-se în condițiile în care votul cetățenilor din Colegiul 7 Câmpia Turzii a fost clar: 42 % dintre alegători au avut încredere în mine pentru a-i reprezenta în Parlament. (…) Câmpia Turzii a pierdut șansa de a avea un deputat de-al locului, deși s-a exprimat ca el să o reprezinte. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine și mă recunosc și acum ca un om de onoare.”, a încheiat președintele PD-L Câmpia Turzii, depunându-și mandatul.

Discursul primarului în exercițiu al Câmpiei Turzii a fost destul de scurt și a vizat prezentarea proiectelor și realizărilor executivului condus de Ioan Vasinca. ”Împreună cu colegii mei din PD-L am căutat să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus atunci când am promis populației din Câmpia Turzii că vom face lucruri bune pentru dânșii. Exemple: infrastructura,pe care nu am lăsat-o niciodată la o parte, mă refer atât la drumuri, iluminat public, apă-canal. Am avut acel proiect de 89 milioane de euro care este spre final. Am fost unul dintre inițiatorii acestui proiect și mă bucur că am reușit să obținem acești bani. Lumea a fost deranjată în timpul lucrărilor dar am căutat să nu o lungim prea mult iar după aceea să le și reparăm. Mai avem în această primăvară puțin de lucru și chiar nu mai supărăm pe nimeni. Dar calitatea apei și implicit a vieții va crește foarte mult.” a spus edilul din Câmpia Turzii.

Au urmat alegerile propriu-zise, conduse, din punct de vedere organizatoric de deputatul Daniel Buda. Pentru funcția de președinte, candida unic a fost același Cristian Haiduc, pentru funcția de secretar general, candidatul s-a numit Viorel Crișan, iar pentru cea de secretar general adjunct s-a înscris Cătălin Văsâie, actual consilier local. Pentru funcția de vicepreședinte s-au înscris 11 candidați iar pentru cea de secretar executiv, 12. Fiecare membru cu drept de vot, a avut un buletin de vot cu toate numele candidaților trecute pe foaie, trebuind doar să taie cu pixul numele candidatului căruia alegătorul îi dă un vot negativ.


În timp ce comisia de numărare a voturilor  își făcea treaba, invitații organizației PD-L Câmpia Turzii au luat rând pe rând, cuvântul. Cel mai mare succes l-au avut primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie, și senatorul Mihail Hărdău, acesta din urmă fiind, ca întotdeauna, un politician foarte glumeț. Primarul turdean, prezentat de președintele Daniel Buda drept mentorul organizației din Câmpia Turzii, a susținut un discurs politic mobilizator în cadrul căruia a subliniat importanța cetățeanului în relația cu omul politic. ”Entuziasmul este întotdeauna foarte mare, astăzi parcurgeți o etapă de alegeri locale însă obiectivul clar al dumneavoastră, al municipiului Câmpia Turzii prin locuitorii lui este aceea de a alege o conducere administrativă pentru perioada următoare. Să nu credeți că bătălia politică va fi una ușoară, va fi una mult mai grea decât până acum, una ”pe viață și pe moarte” dar cea mai pregătită organizație politică, în mod cert, va câștiga. Iar eu sunt convins că aceea este Partidul Democrat-Liberal Câmpia Turzii. Îi respect pe partenerii noștri de competiție electorală și le mulțumesc pentru prezența aici. Sper să înțeleagă că PD-L, în toate localitățile din județ, va face politica cetățeanului. O politică constructivă, fără atac la persoană, o politică în interesul cetățenilor care i-au dat încrederea să conducă aceste localități. Această politică a dat roade și vă rog să o continuați și în perioada care urmează.” a subliniat primarul municipiului Turda.

Un primar foarte lăudat de conducerea județeană a PD-L, despre el deputatul Daniel Buda spunând că întreaga organizație județeană s-a construit bazându-se pe el. ”Tudor Ștefănie avea cea mai mare funcție, era viceprimar la Turda, dintre membri PD-L Cluj, pe vremea când organizația a început să se formeze în jurul unui grup de corifei ai partidului nostru”, a mai spus președintele.

La rândul său, fost ministru al educației, Mihail Hărdău a spus la microfonul întâlnirii: ”Ați auzit aici că noi mergem cu tinerii înainte. Tinerețea a devenit apriori o calitate. Este o mare greșeală. Întotdeauna am apreciat la tineri viteza cu care merg spre obiective și nonșalanța cu care trec pe lângă ele. Eu cred că o organizație bună are și bătrâni și tineri. Eu sunt bătrân, vă puteți imagina. (…)La Câmpia Turzii este o foarte bună resursă umană, iar acest lucru se vede și în organizația pusă la punct de Cristi Haiduc. Trebuie să aveți încredere în el pentru că are ceva ce nu au foarte mulți politicieni pe care nu vreau să-i supăr, că sunt pe aici. Are modestie. L-ați văzut schimbat că a ajuns la București? Nu! Este același om. Uitați-vă la alții care ajung șefi că deja nu mai umblă normal…” a încheiat, glumeț, senatorul PD-L.

În urma numărării voturilor, Cristian Haiduc a fost reales președinte cu un număr de 286 de voturi ”pentru” din tot atâtea posibile. Aceasta pentru că, dintr-un număr total de 325 de voturi exprimate, 32 au fost anulate, doar 286 rămânând valabile. Viorel Crișan a primit 286 de voturi ”pentru” și niciunul ”împotrivă”, devenind astfel secretar general al PD-L Câmpia Turzii, la fel și Cătălin Văsâie, pentru funcția de secretar general adjunct. Pentru funcțiile de vicepreședinte toți candidații au acumulat numărul de voturi necesare: Horațiu Bretoiu, 286 voturi ”pentru” niciunul ”împotrivă”, Ioan Vasinca, 279 cu 8, Ioan Moldovan, 281 cu 5, Alexandru Sabău, 282 cu 4, (Ajunși aici ar trebui făcută o paranteză. Despre Alexandru Sabău, directorul Companiei de Apă Arieș, președintele PD-L Cluj, a uitat să precizeze aportul acestuia la organizarea PD-L Câmpia Turzii, fiind unul dintre membrii fondatori și cel care l-a adus pe actualul președinte în partid. A fost consilier local într-o vreme în care în orice parte te întorceai vedeai PSD. Aceasta doar ca să ”dăm Cezarului, ce-i al Cezarului”. Alexandru Sabău a dat asigurări celor prezenți că lucrările se vor definitiva în această primăvară iar locuitorii Câmpiei Turzii vor aprecia efortul făcut de primărie pentru sectorul de apă-canal.) Sabin Ghemeș, 283 cu 3, Remus Filip, 281 cu 5, Cornelia Pantea 282 cu 4, Liviu Dolha, 283 cu 3, Radu Borza, 284 cu 2 și Vasile Lazăr, 284 cu 2.


În ceea ce privește funcția de secretar executiv, din cei 12 candidați, unul a reușit performanța de a nu obține numărul de voturi necesar. Dealtfel, supărat, acesta a părăsit primul sala. Este vorba de actualul consilier local Ioan Giurgi, cel care și-a părăsit de curând partidul care l-a promovat în funcție, Forța Democrată, pentru a veni în PD-L. Se pare însă că membrii PD-L nu au văzut cu ochi buni ”traseismul politic” executat de Giurgi și l-au sancționat la vot. Ceilalți candidați au fost investiți cu funcția de secretar executiv în urma obținerii următorului număr de voturi: Gheorghe Stănilă, 252 ”pentru”, 34 ”împotrivă”, Cristian Ioraș, 263 cu 3, Sergiu Inocan, 284 cu 2, Liviu Popa, 284 cu 2, Iulia Bolog, 272 cu 14, Mihai Pop, 280 cu 6, Didina Ioraș, 285 cu 1, Mihai Iurian, 283 cu 3, Mariana Câmpean, 285 cu 1, Ioan Giurgi, 148 cu 138, Laurențiu Bondor, 279 cu 7 și Rad Dan, 270 cu 16.

Finalul a fost unul sec, enunțat de Daniel Buda. ”În final, vă urez succes la viitoarele alegeri și vă transmit ceea ce mi s-a spus și mie de către conducerea superioară a partidului: unde vă stau picioarele vă va sta și capul, dacă lucrurile nu vor sta așa cum trebuie.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh