25
Joi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va fi prezent sâmbătă, 25 noiembrie 2017, la Cluj-Napoca pentru a participa la evenimentul organizat de caravana Campaniei naționale de informare și promovare “Alege oaia!”, eveniment programat să se desfășoare în acest week-end (25-26 noiembrie 2017), la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania.

Timp de două zile vizitatorii vor putea gusta, gratuit, preparate din carne de oaie gătite tradiţional (tocăniţă la ceaun, pastramă, virşli, sarmale), dar şi brânzeturi (caş, telemea, brânză). Degustarea va fi „acompaniată” de un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş şi Băndaşii de la Cluj, Amalia Peteleu, Valentin Guia, Alin Rotar şi Ansamblul folcloric „Someşul” din comuna Apahida. La acest eveniment vor fi prezenți liderii celor mai reprezentative asociaţii ale crescătorilor de ovine din judeţul Cluj: Someş-Arieş – Cooperativă Agricolă, Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Someşana”, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine Cluj, Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Mioriţa”, Asociaţia „Ijarul” şi ai SC Lactate Someşene SRL din municipiul Dej.

Partenerii MADR în organizarea acestui eveniment sunt: Direcţia pentru Agricultură a judeţului Cluj, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj şi AgroTransilvania Cluster. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, ora 12:00, iar programul de vizitare va fi între orele 12:00 – 18:00, atât sâmbătă, cât şi duminică. Reamintim că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a demarat la începutul lunii noiembrie 2017 Campania naţională de informare şi promovare a consumului de carne de ovine „Alege Oaia”.

Reamintim că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a lansat această campanie la târgul INDAGRA 2017 şi a participat până acum la toate cele trei evenimente organizate în Bucureşti (4-5 noiembrie), Ploieşti (11-12 noiembrie) şi Sibiu (18-19 noiembrie).

Biroul de presă al Prefecturii Cluj

24.11.2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh