16
Ma, Apr
13 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Asociației „Produs de Cluj”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, organizează în premieră, în perioada 5-7 octombrie a.c., Târgul „Produs de România”, eveniment care se va desfășura în parcarea complexului comercial VIVO!

            Încadrându-se în programul de acțiuni și evenimente special dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, acest târg desfășurat sub genericul „Produs de Cluj unește România” va aduce la Cluj artizani și producători reprezentativi din toate regiunile țării, dar și din Republica Moldova - Raionul Hînceşti.

Au confirmat prezența la târg un număr impresionant de expozanți - peste 140, din care aproximativ 20 sunt producători de preparate din carne care vor comercializa cârnați, mușchi și șuncă afumată, slănină și alte specialități, inclusiv preparate tătărăşti, și tot atâția expozanți cu lactate și brânzeturi - caș, cașcaval, telemea, brânză de burduf, respectiv cinci producători de vinuri, inclusiv din Basarabia. De asemenea, vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea cum se face o zacuscă tradițională, vor putea gusta balmoș proaspăt, păstrăvi afumați și preparate la grătar. Nu vor lipsi costumele populare tradiționale, ceramica de Corund și cea de Marginea, produsele apicole, sucurile și dulcețurile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile și ciocolata de casă, precum și fructele proaspete. Un aspect extrem de important în acest context îl reprezintă faptul că majoritatea preparatelor alimentare care vor fi expuse sunt certificate ca fiind Produse Tradiționale Românești.

            „Este un eveniment unicat pe care ni-l doream de mai mult timp iar sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej cum nu se poate mai potrivit. În cei șapte de existență, peste tot unde am organizat târguri sub brandul Produs de Cluj am întâlnit oameni care doreau să ni se alăture, să fie parte a proiectului inițiat și dezvoltat de noi. Ne-am bucurat de faptul că suntem apreciați de cunoscători și am decis să facem un pas mare înainte și să organizăm la Cluj-Napoca Târgul Produs de România, să aducem împreună ceea ce ne-a unit întotdeauna: cultura și tradiția populară”, apreciază președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe. 

Evenimentul „Produs de Cluj unește România!” va avea și o extrem de consistentă componentă artistică, pe scena special amplasată urmând să evolueze interpreți și ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin, printre cele mai importante nume regăsindu-se Valeria și Traian Ilea, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Stana Stepanescu, Marius Ciprian Pop, Cornelia și Lupu Rednic, Olguța Berbec, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul „Doina Timișului”, „Meseșul” din Zalău, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Ciobănașii” din Hînceşti-Republica Moldova, respectiv „Românașul” și „Mugurelul” din Cluj-Napoca.

Menționăm faptul că Asociația „Produs de Cluj” a organizat, de la înființare, peste 80 de evenimente expoziționale în aproape toate județele Transilvaniei, a avut calitatea de partener la alte peste 30 de târguri internaționale, naționale sau regionale și a asigurat reprezentarea județului Cluj la Bruxelles, Londra, Berlin, Cracovia, Strasbourg sau în Voivodina, Grecia şi Republica Moldova.

 

 

Biroul de presă

4 octombrie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh