29
Vi, Mar
18 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 ianuarie 2020, a unui inculpat,  avocat în Baroul Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.dna avocat

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 În noaptea de 30.09.2019/01.10.2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar fi avut-o asupra magistraților din cadrul Curții de Apel Pitești care soluționau apelul în dosarul penal în care era judecat cumpărătorul de influență, în cadrul discuțiilor purtate, a pretins în mod direct acestuia suma de 2.000 euro, promițându-i că îi va determina pe membrii completului de judecată să pronunțe o soluție favorabilă, de condamnare cu suspendare, iar apoi, în ziua de 01.10.2019, în jurul orelor 19:00, a primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior.

 La data de 22 ianuarie 2020, inculpatul a fost prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanța de judecată, dispunându-se măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DNA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh