Locuitorii frumosului oraș de pe Arieș pot răsufla ușurați. Stadionul lor, unde generații de sportivi au făcut performanță sau măcar au ales un drum sănătos în viață, nu va mai putea fi înstrăinat de proprietarul Mechel cine știe cărui investitor de ocazie care să-i schimbe destinația. Demersurile concentrate făcute de administrația locală condusă de primarul Radu Ioan Hanga, care au căzut în special în sarcina administratorului public Petre Pop, au dat roadele scontate. Anunțul a fost făcut chiar de administratorul public pe care l-am întâlnit la stadion, alături de Octavian Gicu Tothăzan, președintele directorul executiv al Asociației Sportive Industria Sârmei 1921 (AS IS 1921). "Un demers pe care noi l-am demarat la început a fost declararea stadionului ca monument istoric, în acelaşi timp pentru a fi protejat, conservat şi trebuie să fie la un moment dat promovat, ca o relicvă sfântă pentru municipiu. Iată am ajuns la capătul acestui demers pentru că noi am fost anunţaţi că Ministerul Culturii a clasat monumentul ca şi valoare. La noi în conformitate cu legea există două tipuri de clasare, clasare A şi B, adică A monument istoric de interes naţional sau B monument istoric de interes local. Stadionul Industria Sârmei, aşa cum este cunoscut în prezent şi aşa cum va fi cunoscut şi în viitor, a fost clasat ca monument istoric de interes local", ne-a dat Petre Pop vestea minunată pentru toți locuitorii orașului, nu doar pentru cei ale căror inimi au bătut și bat pentru culorile clubului sârmar.
"Ne bucură faptul, continuăm demersurile pentru că acesta e doar un pas pentru a fi recuperat şi redat circuitului sportiv. Noi avem şi un proiect aici şi după cum vedeţi avem grijă de bază, de întreţinere, proiectul a avut ecou în rândul tinerilor practicanţi de sport deci stadionul începe să fie din nou viu, trebuie să îl repopulăm şi să retrezim spiritul acestui loc", subliniază administratorul public Petre Pop, cel care s-a dovedit încă de la intrarea sa în politică un adevărat patriot local, care știe și înțelege să lupte pentru moștenirea lăsată de înaintași locuitorilor actuali ai municipiului Câmpia Turzii.
Declararea ca monument istoric de interes local înseamnă, conform legii, că nu mai poate fi schimbată destinaţia bazei sportive, că este o zonă protejată, nu se pot face lucrări decât în anumite condiţii, cu avizul Ministerului Culturii, prin direcţia de specialitate. În primul rând înseamnă o protejare, dintr-un anumit punct de vedere, înseamnă şi o recunoaştere că de fapt această zonă are o anumită valoare istorică pentru zonă şi este recunoscută şi de către specialişti.
Exclusiv: Veste nemaipomenită pentru locuitorii Câmpiei Turzii!
Tools
Typography
- Smaller Small Medium Big Bigger
- Default Helvetica Segoe Georgia Times
- Reading Mode
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.