20
Sam, Apr
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Reciclează deșeuri electrice și electronice și fii ambasadorul faptelor bunereciclare campia turzii

 

Câmpia Turzii, 07.11.2019. Primăria Municipiului Câmpia Turzii împreuna cu reciclatorul GreenWEEE,  Asociația ECOTIC și Compania de Salubritate locală dau startul concursului de reciclare cu premii pentru cetățenii care colectează selectiv deșeuri de echipamente electrice și electronice.

 Reciclează deșeuri electrice și electronice si fii ambasadorul faptelor bune”  este numele campaniei de informare și dezvoltarea a unei atitudini responsabile a populației față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) care, odată colectate, vor ajunge direct și sigur în fabrica de reciclare GreenWEEE de la Câmpia Turzii.  

În perioada 11 – 15 noiembrie 2019, cetățenii care predau electronice uzate la centrul de colectare din strada Piața Unirii, nr. 16C – Platforma Târg sau telefonic la numărul de telefon 0264.365.770, de luni până vineri, vor putea câștiga prin tragere la sorți unul din cele cinci vouchere în valoare de 300 de lei puse în joc.

 Pe lângă componenta de informare și reciclare, campania își propune ca prin implicarea populației de a aduce electrice la stația de colectare, să susțină o cauză socială în comunitate. Astfel, sub provocarea colectării cantității de 1000 de kg pe perioada campaniei, partenerii vor dona 5 echipamente electronice noi către un ONG care se ocupa  de problemele copiilor cu dizabilități.

 „Suntem într-un punct al istoriei în care colectarea selectivă a deșeurilor trebuie să devină o realitate la nivel național, iar DEEE-urile reprezintă acea categorie de deșeuri care se reciclează cel mai greu, în cea mai lungă perioadă de timp. De asemenea, având în vedere componentele lor din metal, dar și uleiurile folosite la fabricarea lor, aceste deșeuri reprezintă un mare hazard pentru natură. Din aceste considerente, Municipiul Câmpia Turzii este un partener activ al GreenWEEE International, pentru colectarea deșeurilor de toate categoriile. Vă îndemn, dragi cetățeni, să fiți parte din rezolvarea problemei reciclării, să vă implicați activ și să aduceți la punctele de colectare toate acele Deșeuri Electrice, Electronice și Electrocasnice care nu vă mai sunt de folos.”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

 “Dacă facem un inventar al lucrurilor pe care le avem depozitate în casă, vom descoperi că pe multe nu le mai folosim. Tocmai de aceea venim în ajutorul cetățenilor cu această campanie, garantându-le în același timp că frigiderele, televizoarele vechi sau orice alt aparat electric colectat va ajunge direct în fabrica de la Câmpia Turzii. În urma procesării în fabrică, agenții poluanți sunt îndepărtați în mediu controlat, iar materialele reciclabile sunt introduse în circuitul economic, transformându-se în produse noi”, a declarat Mihaela Sofronea, Reprezentant Comunicare GreenWEEE.

Câteva lucruri interesante despre reciclare:

Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore;

Reciclarea unui monitor salvează 745 litri de apă potabilă și previne generarea de aceeași cantitate de apă reziduală.  Aceeași cantitate de apă este folosită pentru 10 dușuri;

Reciclarea unui telefon mobil economisește 860 kg CO2, echivalentul de emisii pe o distanta parcursa de o mașină care pleacă de la București - Bruxelles și înapoi;

Despre GreenWEEE: GreenWEEE International este de 10 ani lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) in Romania. Compania face parte din parcul integrat de reciclare Green Group si își desfăsoară activitatea în două fabrici de reciclare în România (la Buzău și la Câmpia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100 000 tone/an, cu un numar de peste 400 de angajați. GreenWEEE reciclează toate categoriile de deșeuri menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri și componente din industria automotive. Mai multe aflati pe www.greenweee.ro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh