26
Ma, Sep
14 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.38/2016 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 39/2016 colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie la nivelul întregii țări.amenda

Acest lucru este specificat inclusiv în noul contract cadru de delegare a serviciului de colectare și transport a deșeurilor dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO-Metropolitan Cluj” și SC SUPERCOM SA..

Ca urmare a acestor reglementări, toate microrampele dedicate colectării deșeurilor vegetale, unde – în mod ilegal – anumiți cetățeni depozitau și deșeuri provenite din construcții, vor fi desființate, pe raza Municipiului Câmpia Turzii.

Deșeurile menajere și reciclabile se vor gestiona în felul următor:

Cetățenii care locuiesc la bloc vor utiliza saci menajeri diferiți pentru fiecare fracție și vor depozita deșeurile, la punctele gospodărești conform schemei pe culori:

deșeurile din hârtie și carton (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele ALBASTRE;

deșeurile din sticlă (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele VERZI;

deșeurile din plastic și metal (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele GALBENE;

deșeurile reziduale, respectiv resturi de fructe, legume, resturi de mâncare etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele NEGRE;

deșeurile vegetale, respectiv resturi de plante de apartament etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele MARO.

Cât privește cetățenii din zonele de case, aceștia vor primi RECIPIENȚI DE PLASTIC și SACI MENAJERI care vor respecta codul de culori pentru fiecare fracție de deșeuri.

ATENȚIE, NERESPECTAREA CONDIȚIILOR DE COLECTARE SELECTIVĂ ȘI DEPOZITAREA NECONFORMĂ A DEȘEURILOR atrage după sine sancționarea cu amendă cuprinsă între 3000 și 6000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii 211/2011!

S.C. Supercom S.A., noul operator de salubritate, poate fi contactat, de luni până vineri, la telefonul de dispecerat 0264.954 sau prin email, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Împreună, cu responsabilitate și grijă față de mediu, contribuim la un oraș curat și european!

 

Direcția Relații cu Comunitatea

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh