25
Joi, Apr
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

viceprimari_ct

În urmă cu câteva săptămâni, viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, liberalul Dorin Lojigan, cerea, prin intermediul unui comunicat de presă ca primarul Radu Ioan Hanga să solicite consilierilor locali care au votat schimbarea sa cu Avram Gal să plătească sumele de bani care i-au fost achitate acestuia din urmă, ca salarii. Reamintim cititorilor că Lojigan a fost schimbat cu Avram Gal printr-o hotărâre a Consiliului local Câmpia Turzii din 2014, însă liberalul a atacat în contencios administrativ și a câștigat procesul cu Municipiul Câmpia Turzii, lui fiindu-i virate sumele pe care ar fi trebuit să le primească drept salariu în toată această perioadă.

Deși nu a solicitat instanței de judecată să pronunțe o hotărâre împotriva vreunui consilier local, acum Lojigan solicită primarului Hanga să solicite celor vinovați de schimbarea sa  din funcția de viceprimar să plătească sumele de bani care i-au fost achitate cu titlu de drepturi salariale.

Este vorba de 45 000 lei, restanțe salariale, 5.000 de lei cheltuieli de judecată, plus alte circa 20.000 contribuții la stat, astfel că suma totală se ridică la 70.000 de lei, bani care ar fi putut fi folosiți pentru altceva.

Răspunsul primarului Radu Ioan Hanga a venit tot prin intermediul unui comunicat de presă pe care vi-l redăm mai jos, fără să mai comentăm asupra acestui subiect:

„Prin Decizia Civilă nr. 459/2015 a Curţii de Apel Cluj, au fost respinse recursurile declarate de Municipiul şi Consiliul Local ale municipiului Câmpia Turzii împotriva sentinței civile nr. 1955/2015 pronunţată de Tribunalul Cluj, astfel că aceasta a rămas definitivă şi a fost pusă în executare în sensul reîncadrării în funcţia de viceprimar a domnului Dorin Nicolae LOJIGAN, plăţii indemnizaţiei datorate până la reîncadrare precum şi a cheltuielilor de judecată.

Urmare analizei efectuate de către juriştii primăriei şi consiliul local, Municipiul Câmpia Turzii nu are un prejudiciu în condiţiile în care necesitatea efectuării plăţii s-a reţinut în acord cu dispoziţiile legale.

Consiliul Local nu răspunde niciodată în nume propriu ca autoritate administrativă pentru actele sale anulate de instanță, ci numai unitatea administrativ teritorială, sau consilierii locali în solidar dacă li se poate dovedi culpa.

Reclamantul Dorin Nicolae Lojigan, prin acţiunea formulată nu s-a îndreptat împotriva uneia sau mai multor persoane pe care le considera vinovate. Instanţa nu a pronunţat o hotărâre de antrenare a răspunderii personale a vreunui consilier local, astfel încât obligaţia de plată datorată de Consiliul Local consecutiv anulării Hotărârii Consiliului Local nr.96/21.08.2014 privind schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Câmpia Turzii, se asigură conform legii din bugetul local al municipiului, sens în care s-a pronunţat şi instanţa”, se arată în comunicatul citat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh