19
Vi, Apr
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Primarul Ioan Vasinca a fost înmormântat duminică după-amiază în prezența a sute de oameni care l-au iubit, apreciat și respectat și care au dorit să-i aducă un ultim omagiu celui care și-a pus puterea de muncă și priceperea în slujba cetățenilor din orașul pe care l-a iubit atât de mult. Încă în seara de dinaintea înmormântării, la catafalcul primarului din Câmpia Turzii, s-au perindat sute  de oameni care au arătat astfel că sunt alături de familia îndoliată, manifestându-și respectul dar și tristețea pentru că Ioan Vasinca a ”plecat” atât de repede din viața lor.

Atât la priveghi, cât și la înmormântarea primarului, au participat personalități ale vieții politice, sociale, culturale sau economice din orașul metalurgist. S-au închinat la catafalc chiar și adversarii politici ai lui Ioan Vasinca, în frunte cu cel care l-a cunoscut cel mai bine, întrucât a lucrat Thumbnail imageîmpreună cu acesta, Radu Hanga. Nu au lipsit Ioan Moldovan, Avram Gal sau Marian Morar. Nici colegii din primărie nu au lipsit de la momentul în care întreaga comunitate și-a luat rămas bun de la primarul Ioan Vasinca.

Prietenul său cel mai bun din politică, Tudor Ștefănie, a venit însoțit de viceprimarul Mircea Irimie. Profunda tristețe se citea clar pe chipul primarului din Turda care a făcut o echipă excelentă cu Ioan Vasinca, chiar și atunci când făceau parte din partide diferite. Alături de turdeni, fruntași ai Partidului Democrat-Liberal au luat loc în sala mare a Casei de cultură ”Ionel Floașiu”, unde trupul neînsuflețit al iubitului primar al Câmpiei Turzii a fost depus pentru două zile. Deputatul Daniel Buda, senatorul Mihail Hărdău, deputatul Petru Călian și deputatul Adrian Gurzău au adus o minunată coroană de flori, în semn de cinstire pentru cel care le-a fost coleg și prieten.

 

Alături de aceștia sute de persoane au umplut până la refuz sala unde s-a oficiat slujba de înmormântare, o slujbă condusă de protopopul turdean, Daniel Crișan, ajutat de alți trei preoți ortodocși din Câmpia Turzii. Fețele bisericești au vorbit, la finalul slujbei religioase, foarte mult și foarte frumos despre personalitatea primarului lor.

Thumbnail imageSicriul a fost scos în acordurile triste ale unui marș funebru cântat de un trompetist militar adus special de la Cluj-Napoca. Din păcate, Fanfara ”Promenada”, fanfara orașului Câmpia Turzii, căreia primarul Ioan Vasinca i-a pus bazele și i-a sprijinit activitatea, nu a putut să-l conducă la groapă pe fondatorul său. Sutele de locuitori ai municipiului Câmpia Turzii s-au alăturat procesiuni din urma carului mortuar, în spatele familiei îndoliate, a rudelor și prietenilor lui Ioan Vasinca, împreună cu personalitățile venite să-l conducă pe ultimul drum.

Aplauzele noastre pentru omul Ioan Vasinca, primarul care a ieșit din scenă prea devreme. Cei care l-am cunoscut, nu-l vom uita niciodată. Odihnească-se în pace!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh