28
Joi, Mar
19 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deși autoritățile se laudă cu depășirea cifrei de 1000 de persoane vaccinate în localitățile rurale ale județului Cluj, această cifră este una foarte mică, ce vorbește de la sine despre eșecul unei campanii de vavaccinareccinare la sate. Cu tot efortul autorităților, se pare că la sate reticența față de imunizarea împotriva unei boli care a făcut ravagii pe plan mondial este mai mare decât dorința de a se feri de o infectare cu Covid-19.

Ministerul Apărării informează că, în cadrul campaniei de vaccinare la domiciliu, în mediul rural din județul Cluj, a fost depășită cifra de 1000 de persoane vaccinate.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, în colaborare cu Instituția Prefectului – Județul Cluj, a inițiat la mijlocul lunii mai campania de vaccinare în mediul rural din județul Cluj, în special la domiciliul persoanelor nedeplasabile, pe baza listelor de nume de persoane colectate de la nivelul unităților administrativ teritoriale din mediul rural.

Astfel, în perioada 17 mai – 17 iunie 2021, echipele medicale ale Spitalului Clinic Militar de Urgență Cluj, pe baza informațiilor furnizate de către Instituția Prefectului – Județul Cluj au acoperit un număr de 32 de comune din județ, fiind vaccinate 1042 persoane cu vaccinurile Moderna, Pfizer sau Johnson & Johnson.

Joi, 17 iunie, în comuna Ceanu Mare a fost depășită cifra de 1000 de persoane vaccinate în mediul rural, de către echipele medicale militare mobile.

Este adevărat că, probabil, populația mai tânără sau activă din mediul rural s-a vaccinat la oraș, dar nu avem date oficiale despre numărul acestui tip de persoane vaccinate.

Dacă avem în vedere că, în județul Cluj, conform datelor oficiale utilizate la alegerile locale din 2020, în mediul rural trăiesc 228.525, cifra de 1000 de vaccinați apare ca ridicolă. Dacă socotim că această cifră s-a înregistrat după o campanie de vaccinare mobilă în 32 de comune, eșecul vaccinării la sate ne apare în întreaga ei „splendoare”.

Ce o fi în Vaslui și Teleorman, Tulcea și Călărași, ori alte județe, ne putem imagina...

Pin It