05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageÎn perioada 31 martie – 8 aprilie 2013, la Sighişoara se va desfăşura o nouă ediţie a taberei de creaţie FroniusArt 2013, în găzduirea celebrei case Fronius din Sighişoara (Fronius Residence).

Ca de fiecare dată, amfitrion şi organizator este Ioan Lazăr, cunoscut om de afaceri şi promotor cultural, susţinător al artelor.


Printre participanții din acest an la tabăra de creaţie FroniusArt se numără și pictorul turdean Cornel Vana. Dar iată lista completă a expozanților: Neculai Ardelean, Vitalie Butescu, Gheorghe Coman, Horea Cucerzan, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Gabriela Dobre, Mirela Hagiu, Rareş Kerekeş, Adrian Ioan Podoleanu şi Cornel Vana.

Coordonatorul artistic al grupului de participanţi la tabăra de creaţie FroniusArt 2013 este criticul de artă Marius Tiţa, care a girat o serie de iniţiative ce au avut în centru legendarul Balcic şi mai multe proiecte expoziţionale. Iată ce spune acesta despre Cornel Vana, în prezentarea expoziției: ”Cornel Vana, care vine de la Turda, îşi exprimă preaplinul liric şi pe pânză, într-un mod magistral, dar şi în înscrisuri ce pot fi recitate.”

Sâmbătă, 6 aprilie, participanţii îşi vor prezenta creaţiile într-o expoziţie ce va fi vernisată la ora 18, la Galeria de artă ”Turnul fierarilor”. Gazda generoasă a plasticienilor va fi, ca de fiecare dată, uimitoarea vilă Fronius (Fronius Residence), obiectiv esenţial pentru vizitatorii şi iubitorii Sighişoarei. Ca de fiecare dată, amfitrion şi organizator este Ioan Lazăr, om de afaceri şi promotor al artei şi culturii, cel care a făcut posibile mai multe festivaluri emblematice ale Sighişoarei şi, în ultimii ani, tabăra de creaţie a pictorilor. Aşadar, luna aprilie începe la Sighişoara sub zodia artelor plastice, cu creatori renumiţi din întreaga ţară care se întâlnesc la Fronius şi expun în Turnul fierarilor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh