25
Joi, Apr
5 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageParticiparea trupei de actori ai Teatrului municipal Turda nu a trecut neobservată la Festivalul național de teatru profesionist de la Bistrița Năsăud. Gazetele din reședința județului vecin au relatat despre prestația artistică a trupei turdene. ”Mesagerul”, de pildă, publicație autointitulată cotidian independent din


Bistrița Năsăud, a consemnat:  ”Festivalul a continuat cu spectacolul „Partida”, de Neil Simon, jucat de Teatrul Municipal din Turda; jocul dezinvolt a captivat sala plină de bistriţeni pasionaţi de teatru, piesa prezentând veridic drama unui bărbat, Felix (Romul Moruţan), la început de divorţ, marcat de dizolvarea familiei; zbaterea sa se consumă într-un cerc de cunoscuţi, între care şi prietenii cu care juca poker în apartamentul lui Oscar. Disperat, eroul are o tentativă de sinucidere eşuată, încercând să sară pe geamul apartamentului cu o mulţime de uşi. În final, se sugerează că Felix şi Oscar au ieşit pe uşa care, de fapt, era fereastră, cei doi jucându-şi astfel „Partida”.
Piesa a fost jucată cu vioiciune, actorii aplaudaţi de sala plină, mesajul „adăugat” fiind pentru bistriţeni că pasiunea şi dragostea pentru cultură pot susţine un teatru şi într-un oraş mai modest.”, au publicat bistrițenii despre prestația trupei de actori de la Turda.

Colectivul artistic de la Teatrul municipal Turda repetă în aceste zile pentru punerea în scenă a unui spectacol muzical având ca temă principală scena nașterii Mântuitorului, un mai vechi proiect al instituției condusă de Narcisa Pintea, cea care a obișnuit publicul turdean, în ultimii ani, cu minunate spectacole specifice sărbătorilor de iarnă și atmosferei de Crăciun.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh