19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Avem peste 98% lucrări recente și aș dori să subliniez faptul că nu ne putem permite să pictăm o lucrare, după care să o depozităm în atelierul nostru și să o mai scoatem la 50 de ani după pensia noastră. O lucrare trebuie văzută, revăzută și trebuie să vă spun că, de multe ori, se întâmplă următorul fenomen: o revezi cu alți ochi. Expun 10 artiști și ne-am gândit să-i dăm numele „În-semn”, cu dublu înțeles”, a spus Picovici, înainte de a da o explicație și o descifrare a numelui expoziției prea complicată ca să o redăm aici.

Nici nu se putea un nume mai bun, cei care sunt la curent cu evenimentele culturale și ingerințele administrativului în ele, pot distinge în acest în-semn un avertisment, un semnal că, nu-i așa, „ce nu ne divide, ne unește!” al artiștilor din Turda. În plus, varietatea tematică, de stiluri și tehnici reprezentată de operele expuse pentru publicul turdean, nu permiteau alegerea unei denumiri generice, iar când alegi un cuvânt menit să descrie mai multe expresii artistice ajungi, de multe ori, în vecinătatea infinitului, nu mai prea poți mărgini libertatea. Picturi, de la natură moartă la abstract, de la artă decorativă la hiper-realism, pastel, nud, peisaj sau colaj. Iată alte, tot atâtea motive, pentru a vizita expoziția „În-semn”, al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Turda.

Președintele UAP, filiala Turda i-a prezentat apoi pe cei care au lucrări în expoziție, în ordine alfabetică: Alin Bîlcu, Mariana Codorean-Picovici, Diana Dîrlea, Mihaela Gligor, Viorel Mircea, Gavril Nechifor, Alexandru Picovici, Dumitru Popa, Gheorghe Roșa, Adrian Țop.

„Este o expoziție interesantă pentru că reunește lucrări în mai multe stiluri, pentru că fiecare are drumul său și a învățat publicul turdean cu propria sa viziune”, a ținut Picovici să precizeze, înainte de a oferi celor prezenți câte o scurtă descriere a lucrărilor fiecărui artist prezent în expoziție.

Surprinde prezența pictorului și graficianului Gavril Nechifor cu câteva lucrări în cadrul expoziției UAP, Filiala Turda, el fiind președintele Asociației Culturale „Filarmonia”, privită mulți ani ca aflându-se într-o rivalitate artistică și cu care au existat multe dispute rezultate din concepții și accepțiuni diferite față de aceeași realitate culturală existentă pe Arieș.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 6 decembrie 2017, iar intrarea la Galeria de Artă a municipiului Turda, din str. Libertății, nr. 2-4 este liberă!

 Foto: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/12413-expozitia-in-semn-a-u-a-p-turda

Video: http://turdainfo.ro/index.php/video/12403-vernisajul-expozitiei-in-semn-al-u-a-p-turda

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh