28
Joi, Mar
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, invită publicul interesat, în perioada 8–10 martie 2018, să ia parte la Festivalul de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret din județul Cluj.

  Ajunsă la cea de-a XIV-a ediție,  manifestarea este organizată de Asociaţia „Bogáncs – Zurboló Egyesület” din Cluj-Napoca, iar coorganizatorii din acest an sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Asociația „Kalotaszeg NTE”, Asociația „Pro Nádasmente” din Mera, Ansamblul Folcloric „Ördögtérgye”, Asociaţia Culturală „Szarkaláb” și Casa Tradițiilor din Budapesta. Festivalul este sprijinit de Fundaţia Communitas, Fundaţia Bibliotecară Heltai Gáspár din Cluj-Napoca și o societate comercială  din localitatea Baciu.

Programul Festivalului cuprinde următoarele manifestări:

8 martie (joi)  2018– Heltai FolkCenter

20:00 – Casa Dansului Popular, organizat cu ocazia Zilei Femeii, cu participarea Tarafului „Harmadik”.

9 martie (vineri) 2018 – Casa de Cultură din Mera

18:00 – Spectacolul ansamblurilor maghiare de dansuri populare de tineret din județul Cluj, cu participarea ansamblurilor păstrătoare de tradiții din Viștea, Suhanc din Huedin, „Aranyeső” din Dej, „Felszeg Gyöngye” din Sâncrai, „Kaláris” din Cojocna, „Riszegvirág” din Izvorul Crișului, „Cifra” din Mera, „Szalmakalap” din Sic, „Boglya” din Tureni, precum și „Bogáncs” și „Zurboló” din Cluj-Napoca.

21:00 – Casa Dansului Popular cu participarea Tarafului de Mera, respectiv Taraful Rezeda.

10 martie (sâmbătă) 2018 – Opera Maghiară din Cluj

19:00 – Spectacolul de gală al Festivalului de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret din județul Cluj, susținut de ansamblurile „Morzsabogáncs”, „Apróbogáncs”, „Kisbogáncs”, „Bogáncs”, „Kalotaszeg”, „Ördögtérgye”, „Ördögtérgye Utánpótlás”, „Szarkaláb” și „Zurboló” din Cluj-Napoca, „Kaláka” din Gherla și „Cifra” din Mera.

21:00 – Casa Dansului Popular cu participarea Tarafului Rezeda în Heltai FolkCenter.

Festivalul de Dansuri Populare Maghiare pentru Tineret este un eveniment organizat bianual începând din 1992 şi este dedicat ansamblurilor maghiare de dansuri populare din judeţul Cluj. Obiectivul principal al acestui festival este asigurarea susţinerii unor spectacole periodice pentru aceste trupe de dansuri populare şi grupuri păstrătoare de tradiţii de copii şi de tineret, de a avea posibilitatea de a se „întrece” între ele. Festivalul este, în același timp, o excelentă ocazie de cunoaştere şi colaborare pentru grupurile participante.

 

 

 

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Serviciul Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh