29
Vi, Mar
18 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu ocazia ultimului vernisaj găzduit de Galeria Municipală de Artă, cel al expoziției pictorului și graficianului turdean, Gavril Nechifor, șefa Casei de Cultură din Turda, Ana Sevan, a făcut câteva afirmații îmbucurătoare pentru suflarea artistică turdeană. Ea a răspuns apelului făcut de fotograful Ovidiu Cosac, membru al Societății Culturale Filarmonia Turda care a ținut să ia cuvântul pentru a face unele solicitări pentru artiștii turdeni: „Pentru că este aici doamna directoare a Casei de Cultură și pentru că, mai nou, societatea noastră se desfășoară sub egida Casei de Cultură, aș vrea să o îndemn și pe dânsa, și pe cei care îi sunt alături, să facă demersuri ca artiștii să aibă și un sprijin financiar. Adică, cei care expun, știu și din proprie experiență, cheltuiesc din propriile resurse care, știți dvs., la artiști nu sunt prea vaste: pensionari, ocupații neretribuite extraordinar de generos. Faptul că autoritățile locale și dvs., publicul, primiți cu generozitatea ceea ce oferă artistul (nu contribuitorul cultural), ar trebui să fie sprijiniți, ca să-și poată înrăma lucrările, ca să-și cumpere culori, sticlă, etc., aceste cheltuieli ajungând mult peste o pensie”, a solicitat Ovidiu Cosac.

Răspunsul directorului Casei de Cultură, Ana Sevan, a venit prompt: „Demersul legat de trecerea Galeriei de Artă sub  conducerea administrativă a Casei de Cultură are deja rezultate. Din suma alocată anul acesta Casei de Cultură, o bună parte merge la galerie, de aceea i-aș ruga pe artiștii care pictează și fac asemenea lucruri minunate să ni se adreseze, așa cum a făcut deja domnul Nechifor și alți pictori, pentru a susține și această expoziție și următoarele, cu ceea ce spunea domnul Cosac, necesarul pentru ca tablourile să existe în expoziție. Noi dorim această cheltuială, pentru că este perfect justificată”, a anunțat Ana Sevan, care a mai dat două vești foarte bune artiștilor turdeni: „Am stabilit și organizarea unei tabere de vară, de creație, care se va desfășura anual, de ea urmând să beneficieze, treptat, artiștii turdeni. Grăbiți-vă să vedeți această expoziție până pe 20 martie, pentru că la sfârșitul lunii martie va trebuie să închidem această Galerie de Artă pentru a-i da altă față acestui spațiu. Vom redeschide la sfârșitul lui aprilie, iar pentru reabilitarea și renovarea spațiului, am început să discut și am consilierea pictorilor turdeni care știu unde trebuie să fie intrarea, cum trebuie să fie culorile etc.”, a precizat directorul Casei de Cultură din Turda.

Încântați de cele spuse de Ana Sevan, artiștii au aplaudat demersurile făcute, lucruri normale, dar care până acum nu au fost făcute.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh