22
Dum, Sep
37 New Articles

Cultură
Typography

 2018. Anul Centenarului Marii Uniri. Anul în care întreaga suflare românească sărbătorește împlinirea unui secol de la cele trei momente istorice ale desăvârșirii noastre naționale: Unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu România.

 Alături de proiectele culturale și expoziționale dedicate Centenarului Marii Uniri derulate în mai multe etape, Muzeul de Istorie Turda, în colaborare cu alte instituții din localitate și din țară, propune publicului său  expoziția temporară Turda și Marea Unire, care va fi vernisată joi, 29 noiembrie, ora 17.00 la Muzeul de Istorie Turda, str. B.P. Hașdeu, nr. 2.

Structurată tematic, expoziția prezintă documente, fotografii și  informații istorice cu privire la evenimentele desfășurate în anul 1918 pe plan internațional, național și local.

Bunurile culturale expuse în cadrul expoziției fac parte din patrimoniul Muzeului Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” din Turda și  din colecția Muzeului de Istorie Turda. În premieră vor putea fi admirate uniforme și distincții militare, arme albe și de foc  folosite în Primul Război Mondial.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh