24
Lun, Feb
60 New Articles

Cultură
Typography

Colecționarul și filatelistul turdean, Petru Suciu, un iubitor de cultură și veritabil patriot local, ne amintește că azi se împlinesc 11 ani de la moartea actorului Ovidiu Iuliu Moldovan, strălucit interpret a omagiu ovidiu iuliu moldovanzeci de roluri în cinematografie și mai multe pe scenele de teatru. A rămas în memoria noastră ca un excepțional recitator care, prin interpretarea sa, dădea viață versurile marilor poeți prin capacitatea sa de a se transforma într-o secundă din declamator cu ton de tunet, într-un romantic incurabil ce-și mărturisește iubirea abia șoptit.

„La 12 martie 2008 a decedat Ovidiu Iuliu Moldovan, actor român de mare talent. S-a născut în județul Cluj-Turda și a urmat cursurile Liceului Mihai Viteazul din Turda, unde o sală îi poartă numele”, consemnează Petru Suciu pe pagina sa de Facebook, care este și sursa fotografiei pe care am alătura-o și noi acestor rânduri.

Într-adevăr, studiile liceale l-au legat de Turda, Sala Festivă de la actualul Colegiu Național Mihai Viteazul purtându-i numele, iar la intrarea în această minunată și unică sală, te întâmpină o placă menită să ne aducă aminte de cel pe care generații întregi și-l amintesc din rolul „Horea” din filmul „Horea, Cloșca și Crișan”.

Toți turdenii ar trebui, în această zi, măcar să caute pe internet pentru a afla sau a-și reaminti cine  fost Ovidiu Iuliu Moldovan, unul din marii artiști români, și sunt mulți, legați de Turda.

 Omagiu, maestre!

 

------

Sursa foto: www.evz.ro

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh