19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O binevenită inițiativă a celor de la Casa Colecțiilor Turda, a umplut dincolo de refuz Galeria de Artă a Municipiului Turda, o instituție care nu a fost niciodată atât de „vie”. Zeci de copii de la mai toate școlile din Turda s-au întrecu în concursul de desen inițiat de cei pomeniți mai sus. Chiar de Ziua Principatelor Române, a fost programat, de la ora 11, momentul premierii. Pe pereți, zeci de desene cu Cuza Vodă, Kogălniceanu, Moș Ion Roată sau alte personaje și compoziții legate de momentul istoric 24 Ianuarie 1859.

Premiile au fost înmânate, mai întâi, autorilor lucrărilor considerate cele mai reușite de către Asociația „Casa Colecțiilor”, care, cum spuneam, în parteneriat cu Galeria de Artă „Valer Suciu” a organizat concursul de desen dedicat elevilor din clasele gimnaziale de pe raza localității Turda. Însă, la final, toți participanții

 Au fost recompensați cu diplome de participare și cadouri oferite de sponsorii acțiunii. Cel mai consistent premiu, constând în materiale pentru pictură, a fost înmânat premiului special.

 

Premiul Special

Xenia Perșa - Școala Gimnazială  „Avram Iancu”

 

Premiul I

Iarina Bucur - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

 

Premiul II

Alex Buglea – Școala Gimnazială „Horea Cloșca și Crișan”

Maria Rusu - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

 

Premiul III

Andrei Panait - Școala Gimnazială  „Avram Iancu”expozitie mica unire

Delia Eremie - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

Denisa Sărmășan - Școala Gimnazială  „Andrei Șaguna”

 

Mențiuni

Delia Elisabeta Tătar - Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

Dan Scânteie-  Școala Gimnazială „Ioan Opriș”

Alexandru Ștef - Școala Gimnazială „Avram Iancu”

Denis Varga - Școala Profesională Poiana

 

 „Proiectul realizat de noi, Asociația Culturală „Casa Colecțiilor”, în parteneriat cu „Casa de Cultură” Turda, care ne-a găzduit cu drag, oferindu-ne spațiu de expunere și de desfășurare a evenimentului în cadrul Galeriei de Artă „Valer Suciu”, a fost susținut și de cei care au ales să ofere donații. Cele aproximativ 100 de pachete cu dulciuri primite prin donație plus o donație oferită „Premiului Special” au ajuns la elevii participanți. Noi „Casa Colecțiilor” gândim, muncim, contribuim și reușim să distribuim premii și/sau daruri copiilor noștri. Însă cu siguranță, avem nevoie de voi, Oameni! Doar împreună putem construi o lume mai bună! Susținem viitorul copiilor noștri!”, a consemnat Laura Ionescu, de la Casa Colecțiilor.

Succesul de care s-a bucurat acest eveniment trimite un semnal clar către cei implicați în cultura turdeană, că elevii din toate școlile sunt dornici să participe la cât mai multe astfel de concursuri în care să-și afirme plenar talentul și dragostea de artă, de frumos.

Felicitări organizatorilor și gazdelor!

-------------

VIDEO DE LA EVENIMENT: https://agoramedia.ro/index.php/teline-v-video/51-video/9634-festivitate-de-premiere-a-micilor-artisti-scolari

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh