29
Vi, Mar
17 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
În Duminica a 29-a după Rusalii (a celor 10 leproși), 16 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Oprișani, municipiul Turda.
Cu acest prilej, în biserica parohială, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre virtutea recunoștinței.
„Întâi de toate, trebuie să-I fim recunoscători Bunului Dumnezeu care ne-a creat, care ne ține și care ne poartă de grijă. Apoi, trebuie să le fim recunoscători părinților care ne-au născut și ne-au crescut, dascălilor și tuturor celor ce ne ajută. Acest lucru îl învățăm astăzi: să fim recunoscători! (…) Din cele șapte zile dintr-o săptămână, Dumnezeu așteaptă să-I dăruim Lui doar două ore, duminică dimineața, la Liturghie. Dacă nici acestea nu I le dăruim, nu suntem deloc recunoscători. (…) Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să fim oameni recunoscători pentru tot ceea ce primim!”, a spus Mitropolitul Clujului.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Carmen Țandea.
La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Alexandru Sima a mulțumit Mitropolitului Andrei pentru prezență, binecuvântare și pentru purtarea de grijă, prilej cu care i-a oferit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos. Totodată, a amintit faptul că activitatea pastorală și misionară ca preot, ÎPS Părinte Andrei și-a început-o la Turda, în Parohia Turda-Fabrici, păstorindu-i pe credincioșii din zonă timp de șapte ani, în perioada 1978-1985.
Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși turdeni.
Pentru implicarea activă în viața comunității și a Bisericii, în semn de prețuire și recunoștință, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a acordat primarului municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3qvyyhc
 
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Marius Romilă și Darius Echim
 
Text preluat de pe pagina de Facebook: 

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh