29
Vi, Sep
22 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Începând de Marţi, 12 Septembrie 2023, bibliotecarele de la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda au început să coloreze Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Turda pentru copilaşii internaţi aici. Activitatea face parte din parteneriatul pe care instituţia de cultură turdeană îl are cu Clubul ROTARACT Turda.

Literatura de specialitate a indicat în ultimii ani că arta este terapeutică și benefică pentru copiii spitalizați. Din ce în ce mai multe voci arată și susțin că cei mici aflați într-un context medical, spitalizare sau îngrijire, care participă la activități creative sau sunt înconjurați de imagini vesele, colorate, au șanse mai mari de a-și spori/crește sentimentul de speranță de vindecare, autonomie, competență și stimă de sine. În acest context, Clubul ROTARACT Turda, înființat în anul 2013, împreună cu diverși parteneri și colaboratori, organizează și derulează de câțiva ani proiecte care susțin sănătatea în comunitatea turdeană. În acest an a fost renovat palierul Secției de pediatrie din Spitalul Municipal Turda și alături de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, care s-a oferit să picteze pro-bono, tinerii de la ROTARACT Turda au decis să aline prin culoare suferința copiilor spitalizați, înviorând și transformând prin pictură murală într-un mediu mai prietenos culoarul destinat secției de pediatrie, suportând financiar cheltuiala materialelor necesare.

Parteneriatul are ca scop realizarea unei picturi murale cu tematica ”Junglă” pe pereții palierului Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Turda în stil boho cu motive florale si zoomorfe, tehnica acrilic pe lavabil și marker permanen, iar ca obiective revitalizarea spațiului interior destinat copiilor la Spitalul Municipal Turda prin intermediul artei murale, la costuri minime,conectare unor elemente grafice, cu o tematică și folosirea unei palete de culori stabilite, care să ajute la crearea unei atmosfere mai primitoare a Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Turda, îmbunătățirea stării psihice și de spirit a copiilor internați la Secția de Pediatrie, folosirea artei murale ca instrument de a crea legături și a îmbunătăți imaginea Spitalului Municipal Turda, cunoaşterea şi înţelegerea frumosului din natură, artă şi viaţa socială, socializare și educare pentru munca în echipă şi promovarea valorilor artistice turdene.

Daniela Deac

Tel: 0745.64.66.64 E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biblioteca Municipală “T Murăşanu” Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh