28
Joi, Mar
23 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca_Goga_2

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită, joi, 18 februarie 2016, ora 12.00, la o demonstraţie a noilor servicii implementate la sediul central al bibliotecii, exclusiv din finanţare bugetară, servicii ce permit o activitate mult mai profesionistă cu publicul cititor.

Accesibilitatea, securitatea fondului, interfaţa uşor de utilizat, localizarea şi managementul facil al documentelor din bibliotecă sunt doar o parte din plusurile date de introducerea tehnologiei RFID. Identificarea prin Radio - Frecvenţă (RFID) este o tehnologie modernă de identificare automată care prezintă calităţi superioare faţă de metodele clasice şi care permite înlocuirea sistemului clasic „cod de bare”. Informaţiile stocate în etichetele RFID pot fi citite de la distanţă de câţiva metri datorită undelor radio, ceea ce reduce considerabil timpul şi costurile citirii informaţiilor.

Introducerea acestor tehnologii în cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” va permite dezvoltarea de noi servicii pentru utilizatori, datorită reducerii considerabile a activităţilor de rutină efectuate de bibliotecari, iar sistemul bazat pe tehnologia RFID va creşte securitatea colecţiilor, va permite o urmărire mai eficientă a materialelor în toată biblioteca, inclusiv o mai rapidă descărcare de gestiune, dar şi o inventariere şi manipulare a documentelor mai facilă. În acest fel bibliotecarul va avea mai mult timp la dispoziţie pentru a se ocupa de publicul cititor.

 

Biroul de presă

17 februarie 2016

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh