29
Vi, Mar
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Teatrul „Aureliu Manea” Turda a reprezentat și aseară cultura turdeană cu cinste, pe scena Teatrului „Luceafărul” din Iași, cu un spectacol prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași, 2016.

Turdenii au fost invitați în festival cu spectacolul de teatru-dans „VERTIJ”, , în regia lui Mihai Măniuțiu, având în distribuţie pe Vava Ștefănescu, Andrea Gavriliu, Alexandra Dușa, Flavia Giurgiu, Raluca Radu. Voce: Marcel Iureș. Scenografia:Adrian Damian. Coregrafia: Vava Ștefănescu și Andrea Gavriliu. Muzica originală și remixuri: Șerban Ursachi. Video proiecție: Cristian Pascariu. Light-design: Lucian Moga.

Acest spectacol e despre mama mea, da – despre mama mea care suferă de Alzheimer – despre mama pe care nu am pierdut-o – despre mama mea care, însă, m-a pierdut, cu toate că e încă alături de mine. Cum poți să exprimi o atare sfâșiere? Spectacolul e bazat pe textele scrise de-a lungul bolii ei, texte care încercau să exorcizeze panica și durerea de care am fost cuprins. Cum e posibil ca o iubire grație căreia ești, în mare, foarte mare măsură, cel care ești, să devină fantomatică și, cel puțin aparent, vecină cu neantul? Nu știu. Mă bucur că am ascultat de primul impuls, de cea dintâi intuiție privind distribuția acestui spectacol-exorcism; drept urmare, cele două corpuri care își asumă să reprezinte destinul dificil al trupului scindat/dedublat al Mamei mele sunt corpurile a două coregrafe și dansatoare de excepție: Vava Ștefănescu și Andrea Gavriliu. Corpuri vitale, supravitale care, în mod paradoxal, par a ști multe lucruri enigmatice și tulburătoare despre devitalizare, pierderea identității corporale și a conștiinței de sine. Le mulțumesc că s-au arătat gata să plonjeze în acest limb al Vertijului“, spune despre spectacol regizorul Mihai Măniuțiu.

Reprezentația turdenilor a fost aplaudată la scenă deschisă de un public cunoscător, iar trupa actoricească de la Turda bifează încă o participare la un festival internațional de teatru, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh