Directorul Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda, profesorul Gheorghe Lobonț ne-a dezvăluit un proiect la care ține foarte mult: realizarea unui mini-muzeu, a unei expoziții permanente cu obiecte vechi din patrimoniul elevilor și profesorilor care s-au perindat pe la această extraordinară instituție de învățământ de-a lungul unei istorii ce depășește, așa cum se știe, un secol de activitate școlară neîntreruptă.
”Am în faţă o parte din aceste imagini vechi, eu, noi, noi LMV-iştii, îmi permit să mă înregistrez în rândurile LMV-iştilor prețuim foarte mult aceste relicve. Iată tăbliţa cu care veneau LMV-iştii la şcoală înainte de război, aici vedeţi tabla înmulţirii”, a început directorul Gheorghe Lobonț să ne arate, mândru, primele obiecte care vor constitui o atracție pentru fiecare fost licean care va trece pragul proiectatului muzeu. Deși deocamdată puține, obiectele de uz didactic școlar deținute de Colegiul Național ”Mihai Viteazu” Turda sunt atât de valoroase încât suntem siguri că ele vor fi foarte apreciate de vizitatori.
”Ţin foarte mult să alcătuim o expoziție permanentă pentru că aşa este normal, trebuie să ne respectăm trecutul. Am avut marea şansă, gândiţi-vă că suntem urmașii unor mari academicieni, suntem urmaşii unor oameni care au dezvoltat cultura română, sunt nume marcante de foști LMV-iști în cultura română, fără să încerc să jignesc pe cineva, să fiu iertat dacă uit pe cineva, amintesc doar pe Aurel Dragoş Munteanu, Ovidiu Iuliu Moldovan şi alţii şi alţii şi alţii, vă rog să intraţi pe site-ul şcolii şi acolo veţi găsi o parte din personalităţile absolvente ale Colegiului Naţional ”Mihai Viteazul”. Aceste lucruri trebuie păstrate şi conservate”, a apreciat directorul CNMV.
Profesorul Gheorghe Lobonț face un apel, căruia ne alăturăm și noi și sper că toți foștii absolvenți ai acestei minunate instituții liceale, spre cei care dețin carnete vechi de elev, obiecte vechi de uz didactic școlar, însemne și embleme cu sigla acestui liceu din diferite timpuri, sau orice alte obiecte care ar putea fi expuse în viitorul muzeu, să le doneze acestui colegiu, directorului acestuia, pentru a putea fi admirate și apreciate așa cum se cuvine de generațiile trecute și viitoare care revin, an de an, la acest atât de iubit ”șlefuitor de caractere”.
”Toţi LMV-iştii se întorc cu drag aici. Asta înseamnă că le-a marcat existenţa. Eu le spun tuturor întotdeauna: ”Bine aţi revenit la locul unde v-aţi sărbătorit adolescenţa!”, pentru că aceste lucruri şi dascălii care au punctat în sufletul şi în mintea LMV-iştilor sunt mereu aici, sunt mereu în mintea şi sufletul absolvenţilor”, susține directorul Gheorghe Lobonț iar autorul rândurilor de mai sus nu poate decât să subscrie, în totalitate.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.