Centrul Rațiu pentru Democrație vă invită miercuri, 20 martie, ora 20.15 la Cinema Elvire Popesco la dezbaterea Primul an de libertate | Întâiul an de confuzie, ce urmează crd turda one world romania bucurestidocumentarului După Revoluție (regizor Laurențiu Calciu).

Nicolae Rațiu, președintele Rațiu Family Charitable Foundation, discută împreună cu regizorul Laurențiu Calciu și jurnalistul Sorin Șerb, despre anul 1990, reîntoarcerea lui Ion Rațiu după exilul de 50 de ani și principalele evenimente care au marcat tranziția României la democrație.

CRD l-a invitat pe George Roșu să ilustreze pentru acest eveniment o serie de lucrări inspirate de definiția pe care Ion Rațiu a dat-o democrației în campania electorală din 1990 - “Democraţia însemnează o înţelegere că omul este în centrul societăţii şi totul se învârte în jurul lui. Democraţia însemnează că-l asculţi pe om şi pe urmă îi respingi punctul de vedere. Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!”.  Seria de lucrări Cele 5 redefiniții ale democrației este expusă la Cinema Elvire Popescoîn perioada 20 - 25 martie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh