Sâmbătă, 23 martie, ora 14.00, Cinemateca Eforie | Duminică, 24 martie, ora 16.30, Cinema Elvire Popesco, Oleg Kozlovsky, laureatul Premiului Ion Rațiu pentru Democrație, discută cu Oleg Kozlovsky laureatul Premiului Ion Rațiu pentru DemocrațieArmand Goșu, respectiv Anton Breiner despre democrație, Rusia și influența sa în regiune. Dezbaterile urmează proiecției filmului documentar Martorii lui Putin (regia Vitali Manski).

Oleg Kozlovsky este co-fondator al Mişcării Unite pentru Democraţie „Solidarnost”(„Solidaritatea”) şi co-fondator al Mişcării Democratice a Tinerilor din Rusia „Oborona”. În acest moment este director executiv al Fundaţiei Vision of Tomorrow şi analist al Centrului de cercetare pentru politici anti-corupție la Înalta Şcoală de Economie de la Moscova. Organizator a numeroase acţiuni non-violente pentru apărarea democraţiei şi a drepturilor omului în Rusia, Belarus, Ucraina şi Moldova, a fost arestat şi reţinut de numeroase ori. În timpul ultimei detenţii, în mai 2008, a fost recunoscut de Amnesty International ca prizonier al conştinţei. Oleg este laureatul Premiului Ion Rațiu pentru Democrație în anul 2010.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh