Pe 23 mai,  zeci de antreprenori, reprezentanți ai agențiilor de turism, proprietari de restaurante, bucătari, profesori, cercetători și studenți cu specializări din domeniile turismului vor discuta la Cluj Napoca, in Aula Regele Ferdinand I de la Institutul de Istorie, despre gastronomia locală, despre bune practici în turismul gastronomic din Transilvania și din străinătate.slow food turda

Prin acest eveniment organizatorii, Slow Food Turda împreună cu partenerii săi, doresc să aducă împreună oameni din acest domeniu atât de divers, oameni cu experiențe și povești frumoase, ca să încurajeze dezvoltarea și practicarea unui turism sustenabil pentru un viitor care pune bază pe valorile cultural locale.

Partenerii evenimentului sunt: UBB - Facultatea de Istorie si Filosofie, Slow Food in Romania, Crama La Salina, Slow Food Cluj Transilvania, Slow Food Tara Barsei, Asociația My Transylvania, Slow Food Sibiu, Clubul Gastronomic Transilvan, Viscri 32, Comunitatea Slow Food Viscri.

Invitați de marcă, atât din țară cât și din străinătate, vor vorbi despre metode sustenabile în serviciile HoReCa dar vor aborda și teme sensibile privind turismul rural, moștenirea gastronomică și conservarea ei, managementul unei afaceri în turismul sustenabil, dar și despre gastronomia locală și vinurile Transilvaniei, zona viticola ISSA.

 Turda este reprezentata de Marta Pozsonyi care va prezenta conceptul Centrului Comunitar Gastronomic Turda, proiect finanțat de Timișoreana prin programul Cinstim Binele respectiv de  Adrian Madar, administratorul Sarea în bucate / Crama la Salina si Salina Equines care va prezenta povestea afacerii ca un pachet întreg de turism eno gastronomic și de agrement.

 Un moment special al conferinței este dedicat autoarei Rosemary Barron, food traveler din Anglia, o colaboratoare apropiată a organizației noastre, care ne va împărtăși din călătoriile culinare și experiențele sale pline de aromele Greciei, unde a înființat prima școală de gătit tradițional cu mulți ani în urmă în Santorini. În același timp ne va spune de ce sunt atât de importante pentru turiștii străini peisajele și aromele locale din Transilvania, regiune de care s-a îndrăgostit de la prima vizită în urmă cu 14 ani.

 Profitând de prezența doamnei Rosemary Barron la Turda, Slow Food Turda organizează prima cină festivă din acest sezon, în filigoria Cramei la Salina, sâmbătă, 25 mai, eveniment ce va avea ca temă gastronomia grecească combinată cu povestea și gustul vinurilor ISSA. Fondurile provenite din vânzarea biletelor de participare vor fi folosite pentru susținerea proiectelor de educație culinară derulate de către Slow Food Turda pentru copii.

 

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Informații suplimentare: Marta Pozsonyi

Director de programe Slow Food Turda / StudCoop

Tel. 0746366728, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh