Vă invităm să participați joi, 26 mai, ora 16.00, la deschiderea unei expoziții dedicate ZILEI DE 1 IUNIE. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Turda, Asociația Culturală ,,Cartea, Izvor de Cultură" și Clubul Copiilor din Turda.

//////////////////

ASOCIAȚIA CULTURALĂ „CARTEA, IZVOR DE CULTURĂ”

 A luat ființă la finele anului 2017 într-o localitate  din județul Arad, la inițiativa unui grup de oameni inimoși, iubitori de cultură; profesori, scriitori,  ariști, avocați, ingineri, etc. Cu scopul de a promova și susține talentul creator, cu preponderență a tinerei generații, de a promova cultura prin cartea tipărită, (sloganul - „dăruind o carte, o lucrare plastică, promovăm  și susținem cultura”, a devenit farul nostru călăuzitor), asociația se înscrie în peisajul cultural românesc prin manifestări, acte culturale, unice prin esență și conținut.  

Prima filă de carte, scrisă pe meleaguri arădene, cu un palmares bogat în proiecte și activități culturale și sociale, ne definește scopul propus, acela de a promova cultura, aducând un nou suflu în patrimoniul cultural românesc, prin unicitatea actelor culturale, prin participarea semnificativă a tinerei generații.

 

Anul 2020 – deschide cea de-a doua filă de carte a Asociației culturale „Cartea, izvor de cultură”, sub noi auspicii: am mutat sediul asociației la Turda, am reconsiderat componența asociației, am găsit noi parteneri și colaboratori, care ne  susțin logistic și material în  continuitatea și realizarea proiectelor noastre, aducând în peisajul cultural turdean,  a zonei clujene, implicit a celui național,  contribuția noastră culturală și socială, făcând cunoscute țării și lumii talentul creator,  zestrea strămoșească ale făuritorilor de frumos de pe aceste meleaguri binecuvântate.

Vă prezentăm câteva din proiectele majore realizate de asociația noastră în perioada 2018-2019-2020- 2021:

Proiectul nr. 1, 8, 12, 16, 20 - „Concursul național de creație artistică „Zâmbet de copil în zbor de fluturi”- este „Cartea de vizită” a  Asociației culturale „Cartea, izvor de cultură”, care a stat la temelia ființării asociației. La cele cinci ediții, anterioare, ale concursului au participat  peste 7000 copii din 41 de județe ale țării, cu vârste de la 3 la 18 ani; au primit premii 1410 copii; am elibertat peste 1800 adeverințe pentru profesorii coordonatori, necesare dosarului personal.

Proiectul 2, 11, 17, 21-(2018-2019-2020-2021) -„Revista AC, revistă trimestrială de informare și promovare a culturii”, ce apare online (pe ISSUU și Calameo), și pe suport de hârtie. Am editat și tipărit 16 numere, cu 3.400 de exemplare revistă color în format A4, cu un cuprins de aprox. 110 pag./nr. 

Proiectul 3 -„Creații culturale, în pagină de tipar”, cu apariții în mediul online și tipărit; a fost tipărită antologia - „Izvoare de cultură”- 2019 în 400 de exemplare.

Proiectul 9, 13, 22 (2018- 2019-2021)- „Tinere talente întipărite pe filă de carte” -  editarea și tipărirea cărțiilor: „Antologia tinerelor talente”- 2018; „Antologia tinerelor talente”- Arad, 2019, în 900 exemplare; „Antologia tinerelor talente”- Turda- 2021- tipărită în 2022 - 5 volume în 1.000 exemplare.

Proiectul 4 - „Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri, 1918 – 2018.

Proiectul 5, 10, 14 - „Expo-Cultura”(2018-2019); în parteneriat cu Primăriile și Consiliile Locale din diferite localități,  am participat cu activități culturale specifice; lansări de carte, prezentări de carte și autor, expoziție de lucrări plastice, dăruind participanților reviste și cărți editate și tipărite de asociație, lucrări plastice; toate aceste acte culturale fac parte din activitățile prilejuite de sărbătoarea zilelor localităților partenere.

Proiectul 6 - „Zestrea strămoșească - Tradiții și spiritualitate”; În anul 2019, am editat și tipărit un număr de 600 exemplare de carte, antologia dedicată tradiției, obiceiurilor și spiritualității neamului străbun ce poartă numele – „Tradiții și spiritualitate”, ce prezintă într-un concept unic, cu o estetică remarcabilă, relatări, tradiții, obiceiuri, spiritualitate din 9 zone ale țării, inclusiv Republica Moldova.

Proiectul 7, 15, 19 - (2018 - 2021) - „Dăruind o carte, o creație artistică - susținem și promovăm cultura”; în cadrul acestui proiect am donat cărți și reviste, editate și tipărite de asociație, precum și cărți, lucrări artistice, donate de către membrii  și colaboratorii asociației, bibliotecilor școlare și locale din mediul rural și urban.                                                                                                  

                                                                                                                                                 Constantin Popuța, președinte asociație

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh