29
Vi, Mar
17 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dintr-o regretabilă eeroare, sub titlul „Exclusiv: Primarul Matei vrea să liciteze lucrări de asfaltare în oraș, din cauza lipsei de utilaje la Domeniul Public Turda”, am publicat tot textul de la articolul „Exclusiv: Totul despre asfaltările din acest an la Turda (I)”. Între timp am remediat eroarea. Mulțumim, încă o dată, cititoarei noastre, doamna Corina Crișan din Turda pentru că ne-a semnalat greșeala.  Mai jos vă prezentăm textul bun, cu scuzele de rigoare pentru eroarea care ne aparține în totalitate:

„Exclusiv: Totul despre asfaltările din acest an la Turda (II)

În materie de asfaltări, primarul Cristian Matei s-a plâns că nu are cu cine... Adică la Turda s-ar putea asfalta mai mult, însă Societatea Domeniul Public, subordonata Consiliului local Turda, nu are utilajele necesare pentru a lucra pe mai multe fronturi. Edilul turdean consideră că responsabilă pentru această stare de fapt este fosta conducere, care a activat până anul trecut. Lipsa acută de utilaje l-a făcut pe primarul turdean să ia o decizie: s-a hotărât să scoată la licitație anumite lucrări de reparații străzi și asfaltări, în perioada imediat următoare.

„În ultima perioadă, la Domeniul Public, în loc să apară utilaje, au fost vândute. Sigur că ele nu erau noi dar, în final, ne-am trezit că avem o stație de asfalt destul de învechită, avem doar două întinzătoare de asfalt, unul mare, unul mic, avem mașini de cărat asfalt, mă rog, destul de puține utilaje. Este un nou Consiliu de Administrație care a fost instalat după Ordonanța 109, cu persoane foarte bine pregătite. Să sperăm că va fi o revigorare la Domeniul Public. Din păcate ne lovim de un alt aspect, imposibilitatea companiei pe care o avem ca furnizor de servicii, Domeniul Public Turda, care este cu capital integral de la Consiliul local Turda, de a executa lucrări în mai multe locații. Noi avem posibilitatea să deschidem șantier în Turda Nouă, se continuă strada Decebal, care va fi terminată până la 1 iunie, apoi mai avem, pe PNDL, strada Florilor din Poiana, mai avem strada Șincai,  începută anul trecut și care este pregătită pentru asfaltare. Dar, neexistând capacitatea tehnică la Domeniul Public Turda, ne rezumăm, deocamdată, la lucrările din Micro III”, arată edilul șef al municipiului Turda.

Cristian Matei precizează: „Eu am anticipat aceste probleme și intenționăm să licităm niște contracte cadru pentru a putea opera în continuare asupra altor artere de circulație din Turda și, ținând cont de faptul că am depus proiect guvernamental pentru 257 de străzi, trebuie să vedem ce bani ne vor fi alocați de acolo, de la Programul Național de Dezvoltare Locală. Să vedem cum se încheie proiectul european cu străzile din cartierul Băi care vor fi asfaltate în urma statutului de stațiune balneoclimatică. Cel mai important proiect pe care îl avem este Programul de Mobilitate Urbană, în urma căruia vom asfalta toate arterele principale din oraș, respectiv străzile aflate pe traseul mijloacelor de transport în comun”, ne spune primarul turdean.

În fine, primarul Matei ne explică modul în care s-a luat decizia de a începe asfaltarea din 2017 în cartierul Micro III: „Prioritizarea trebuia făcută ținând cont și de aceste lucruri pentru că nu are rost să investim din bugetul local pe străzi care vor putea fi asfaltate din fonduri europene. Am conchis că este mai bine să începem din cartierele mărginașe, pe unde nu vor trece mijloacele de transport în comun. Există vechile trasee de transport în comun și au mai fost identificate încă patru. Și atunci încercăm să rezolvăm pe buget local interiorul cartierelor după care le unim prin arterele principale și chiar fostele tronsoane de drum național care erau înainte și care acum sunt în patrimoniul Turzii”, concluzionează primarul turdean.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh