08
Lun, Mar
61 New Articles

Turda
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cetățenii vor beneficia în continuare de toate serviciile oferite de CAA la Câmpia Turzii

Transformarea sucursalei CAA de la Câmpia Turzii în punct de lucru nu aduce modificări în ceea ce privește serviciile oferite utilizatorilor din localitate și împrejurimi!

Compania de Apă Arieș, având în vedere calitatea sa de Operator Regional din regiunea Turda - Câmpia Turzii și, după cum a declarat în nenumărate rânduri, nu dorește să constituie obiectul unor dispute exclusiv politice, rolul societății fiind oferirea unui serviciu de calitate, într-un mod transparent și obiectiv, cu grijă și responsabilitate față de fiecare utilizator, fără partizanate sau diferențe de orice natură între serviciile oferite unităților administrativ teritoriale din arealul deservit.

Cu toate acestea, ca urmare a afirmațiilor primarului municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, cu privire la transformarea sucursalei CAA de la Câmpia Turzii în punct de lucru, afirmații tendențioase ce reflectă o abordare superficială și părtinitoare a subiectului, pentru o corectă informare a cetățenilor și pentru a-și proteja imaginea, Compania de Apă Arieș se vede obligată să facă următoarele precizări:

Transformarea sucursalei CAA de la Câmpia Turzii în punct de lucru nu aduce modificări în ceea ce privește serviciile oferite utilizatorilor din localitate și împrejurimi. Cetățenii vor beneficia în continuare de toate serviciile oferite de CAA la Câmpia Turzii, la punctul de lucru situat pe str. Andrei Mureșanu nr. 20C, începând de la sesizări, cereri sau avize, până la încasarea facturilor!

În perioada august 2016 – martie 2017 s-a realizat proiectul ,,Optimizarea proceselor organizaționale pentru COMPANIA DE APĂ ARIEȘ,,. Compania de Apă Arieş, în calitate de operator regional de apă și canal are stabiliți indicatori de performanţă prin contractul de delegare din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”, dar şi ca urmare a implementării altor proiecte interne. Astfel, scopul acestui proiect a fost de optimizare a structurii organizatorice și au fost stabilite următoarele concluzii în ceea ce privește sucursalele CAA:

Structura de ,,sucursală” la nivelul SC Compania de Apă Arieș nu este potrivită deoarece:

-   anvengura SC Compania de Apă Arieș SA, din acest moment, nu justifică această structură.

- pentru Câmpia Turzii, serviciile şi birourile care se dublează trebuie optimizate pentru că fac procesul decizional greoi.

- mai mult decât atât, este o aliniere a companiei cu cerințele de regionalizare la care România a aderat și a creat cadrul legal și instituțional. (legea 241/2006 republicată, art. 27, alin (6) Operatorii regionali/Operatorii care îşi desfăşoară activitatea în mai multe localităţi înfiinţează sedii secundare în localităţile unde deservesc mai mult de 30.000 de locuitori. Prin sediu secundar se înţelege, conform legii 31/1990, art. 13 lit.d) înfiinţarea sau desfiinţarea unor sedii secundare: sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel;) Din datele existente la Institutul Naţional de Statistică reiese că în Câmpia Turzii, la 1 ianuarie 2017 erau 28.081 locuitori. Legea se referă strict administrativ.

- optimizarea activității unor birouri de la Câmpia Turzii a căror activitate este coordonată de la Turda (centralizare citiri, facturare, printare şi distribuire facturi), face ca la nivelul Câmpiei Turzii activitatea pe care o are de desfăşurat SC Compania de Apă Arieș SA să fie preponderent pentru direcţia suport producţie. De aceea se recomandă păstrarea unui punct de lucru pentru coordonarea direcţiei suport producţie şi casierie.

- Distanţa fizică între cele două localităţi este foarte mică.

- Fizic este un singur sistem de apă, pentru că este un sistem unic.

- La dispeceratul unic de la Turda se poate urmări toată structura inclusiv cea de la Câmpia Turzii.

- În cadrul companiei există sisteme de monitorizare a întregii reţele -  SCADA

(Supervisory Control and Data Acquisition).

- La nivelul municipiului Turda, unde există sediul central al companiei se recomandă desfiinţarea structurii de sucursală. Argumentele pentru desfiinţarea structurii de sucursală din Turda sunt:

  • Existenţa sediului central în acelaşi loc fizic cu sucursala
  • Modul de organizare al muncii din cel actual şi din cel propus nu duce niciun proces către Sucursala Turda, ci către direcţia producţie
  • Există tehnologie nouă, implementată în cadrul Companiei (SCADA)
  • Există o singură staţie de epurare pentru Câmpia Turzii şi Turda.

Recomandarea este ca la Câmpia Turzii să fie un punct de lucru, în special pentru direcția producție.

Din punct de vedere organizațional nu sunt diferențe semnificative între sucursală și punct de lucru.

Mai mult decât atât, sucursalele CAA nu au avut oricum personalitate juridică, termenul de sucursală fiind doar o denumire, un mod de organizare.

Conducerea CAA asigură toți cetățenii din arealul deservit că nu există diferențe între unitățile administrativ teritoriale în ceea privește serviciile oferite. CAA contribuie esențial la dezvoltarea durabilă a tuturor comunităţilor pe care le deservește prin investiţii majore în infrastructura de apă şi apă uzată, investiții ce duc la îmbunătățirea calității vieții fiecărui cetățean din arealul de deservire prin asigurarea accesului la serviciile de apă potabilă și de apă uzată, atât din punct de vedere calitativ cât și cantitativ. Operatorul Regional din Regiunea Turda - Câmpia Turzii, județul Cluj - S.C. COMPANIA DE APĂ ARIEȘ S.A are ca principal domeniu de activitate tratarea-furnizarea apei potabile, respectiv colectarea-epurarea apei uzate din două municipii (Turda și Câmpia Turzii) și 11 comune (Mihai Viteazu, Viișoara, Săndulești, Luna, Tritenii de Jos, Petreștii de Jos, Ploscoș, Ciurila, Călărași, Aiton, Tureni) iar în perioada următoare încă două comune vor fi  incluse în arealul de deservire al CAA: Iara și Moldovenești.

Din respect pentru cetațenii din arealul de deservire, pentru a proteja investițiile majore implementate de Compania de Apă Arieș în ultimii ani, angajamentele asumate, dreptul legitim al tuturor cetățenilor din arealul deservit de a avea acces la servicii civilizate și, nu în ultimul rând, imaginea companiei, lezată constant de maniera în care reprezentanți ai partidelor politice aleg să facă afirmații tendențioase și iresponsabile, cu unicul scop de a inocula și propaga o percepție negativă asupra societății, Compania de Apă Arieș informează că nu va da curs unor astfel de provocări și nu va constitui obiectul unor dispute politice.          

 

Serviciul Comunicare/PR    

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh