19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

afis-festival-parteneriCea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru și Arte Performative „Teatru pe Drumul Sării”, inițiat și organizat de Teatrul Municipal Turda, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Turda și al Consiliului Județean Cluj, s-a încheiat. Ediția de anul acesta – derulată între 16-18 octombrie – a marcat 65 de ani de activitate neîntreruptă a Teatrului Municipal Turda.

Închiderea oficială a festivalului a avut loc vineri, 18 octombrie 2013, în prezența a aproximativ 400 de spectatori, la ultimul spectacol din program, „Revizorul” de Gogol, o producție bine cotată a Teatrului de Comedie, care i-a avut protagoniști pe Horațiu Mălăele și George Mihăiță. Reprezentația s-a bucurat de aprecierea publicului turdean, manifestată prin minute în șir de aplauze entuziaste. În discursul susținut cu această ocazie, directorul festivalului și managerul Teatrului Municipal Turda, Narcisa Pintea, a anunțat că, începând de anul viitor, „Teatru pe Drumul Sării” se va îmbogăți cu o nouă secțiune.


„Am mai crescut cu un an și, pentru că începem să prindem curaj, la anul Teatrul Municipal Turda va debuta cu un proiect și mai mare la Teatru pe Drumul Sării, pentru că acest festival va avea două secțiuni: prima secțiune va avea loc în luna iunie, se va numi Festivalul Drob de Sare, și va fi destinat copiilor, un public tânăr pe care vrem să-l formăm, să devină  publicul matur de mâine; iar în luna octombrie, așa cum v-am obișnuit, vom veni din nou, pe data 16 octombrie, să sărbătorim teatrul turdean și să deschidem cea de-a treia ediție a Festivalului Teatru pe Drumul Sării”, a declarat Narcisa Pintea.

De-a lungul celor trei zile de festival, publicul turdean a avut ocazia de a vedea jucând  reputați actori ai scenei românești de teatru: pe Marius Bodochi în „Omul cu chitara” de Jon Fosse, o producție a Teatrului Municipal Turda, în regia lui Mihai Măniuțiu; pe Horațiu Mălăele și Nicolae Urs în „Măscăriciul” și pe George Mihăiță, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Valentin Teodosiu, Horațiu Mălăele în „Revizorul”. Programul festivalului a acoperit, așa cum și-a propus încă de la prima ediție, și nișa de public foarte tânăr, cei mici bucurându-se de întâlnirea cu „Frumoasa și Bestia”, în regia lui Florian Silaghi, o producție a trupei „Arcadia” a Teatrului „Regina Maria” din  Oradea.

Festivalul și-a continuat și la cea de-a doua ediție misiunea programatică enunțată și asumată încă de la debutul său, în 2012, aceea de instruire  a echipei de actori ai Teatrului Municipal Turda, și nu numai, prin atelierele pe care le-a pus la dispoziție actorilor și studenților participanți. Astfel, aceștia s-au antrenat alături de Florin Fieroiu și Vlaicu Golcea timp de trei zile, în cadrul workshop-ului de coregrafie Soundbody, l-au avut alături pe Ion Caramitru, care a susținut atelierul de teatru „Poezia şi tehnica subtextului”, și pe George Mihăiță care, într-o întâlnire teatrală amicală la Salina Turda, le-a împărtășit o serie de experiențe din bogata sa activitate artistică.

În numele managerului Teatrului Municipal Turda și al organizatorilor festivalului, mulțumim partenerilor instituționali, companiilor și partenerilor media care ne-au fost alături și în acest an la „Teatru pe Drumul Sării”, sperând într-o bună colaborare și la ediția următoare a acestui festival.

 

Echipa Festivalului “Teatru pe Drumul Sării”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh