19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

expozitie-grup-1Miercuri, 9 octombrie, de la ora 18, Galeria Municipală de Artă Turda a fost gazda vernisajului unei expoziţii de grup a artiştilor turdeni şi din Câmpia Turzii, sub “umbrela” Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Turda.

Ca de obicei, amfitrionul acestui gen de evenimente a fost Alexandru picovici, cel care a şi înfiinţat filiala. El este cel care i-a prezentat pe colegii săi care au expus în cadrul expoziţiei cu iz tomnatic, în ordine alfabetică: Alin Bîlcu, Elena Cîmpean, Mariana Codorean Picovici, Mihaela Gligor, Viorel Mircea, Ana Maria Nagy, Alexandru Picovici, Dumitru Popa, Gheorghe Roşa, Corina Rusu şi Adrian Ţop. Nu numai că i-a prezentat pe artişti, dar a spus câteva cuvinte despre fiecare lucrare expusă, neuitând să precizeze care dintre colegii săi l-a surprins, ori care trece prin diverse căutări şi frământări.

expozitie-grup-2Invitat la vernisaj a fost şi viceprimarul Lucian Nemeş, cel care, ca de fiecare dată când participă la un astfel de eveniment, s-a adresat oamenilor de cultură cu căldură: "Dragi artişti, stimaţi invitaţi, vreau să vă spun că , înainte de începerea acestui frumos vernisaj am vizualizat, împreună cu domnul profesor, toate operele de artă şi vreau să-i felicit pe toţi cei care astăzi expun aici. Pe lângă peisajele clasice de aici, de toamnă şi de iarnă, am întâlnit şi lucrări abstracte, ca să le spun aşa, şi am ajuns la concluzia împreună cu domnul profesor, care este mai specialist ca şi mine, că trăim un anotimp al frământărilor. Alături de aceste frământări, care există, după părerea mea în toate mediile din Turda în vremurile acestea, mai sunt şi statuetele, care din punctul meu de vedere sunt foarte reuşite, cât şi vasele de sticlă. Toate aceste sticlării, sau cum să le numesc, să nu greşesc,  reprezintă transparenţa pe care încercăm s-o inoculăm în toate domeniile, uneori ne iese, alteori mai rămâne de văzut şi de încercat. Eu vreau să-i felicit pe toţi astăzi, care sunt aici, să le urez succes şi, domnule professor, la cât mai multe vernisaje", le-a urat viceprimarul turdean atiştilor expozanţi.

expozitie-grup-3Au fost expuse lucrări de pictură, sculptură şi sticlărie, din creaţia artiştilor prezentaţi mai sus. Asupra lor o să revenim eventual chiar în următoarea ediţie, cu comentariul autorizat al unuia dintre profesorii de artă plastică.

Expoziţia găzduită de Galeria Municipală de Artă Turda, din str. Libertăţii nr.2-4 va fi deschisă zilnic de la ora 8 la 15. Intrarea este liberă iar cei care trec pragul expoziţiei vor fi încântaţi, suntem sigur, de frumuseţea lucrărilor expuse.expozitie-grup-4

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh