25
Joi, Apr
5 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageÎn ședința de ieri a Consiliului de Administrație de la Compania de Apă "Arieș" s—a luat decizia de reziliere a contractului de muncă al directorului general al acestei societăți, Alexandru Sabău. Acestuia i s-a dat un preaviz de 30 de zile pentru a-și găsi un nou loc de muncă fără să-i fie aduse la cunoștință motivele destituirii sale.
Postul de director al Companiei de Apă "Arieș" a fost obiectul a aproape un an de lupte politice între coaliția USL-PP DD de la Turda și PD-L-ul aflat în scădere maximă în ochii electoratului, după alegerile locale de anul trecut. Deși aveau încă din primele luni de mandat posibilitatea de demitere a directorului general Alexandru Sabău, până în prezent s-a încercat "debarcarea" acestuia pe alte căi, una dintre ele fiind schimbarea reprezentanților în Asociația ADI Apa Văii Arieșului, forul superior al Companiei de Apă "Arieș". De ce nu s-a apelat la prevederea contractuală prin care directorului general al CAA îi poate fi reziliat contractul? Pentru că, foarte probabil, rezilierea contractului său pentru alte motive decât neîndeplinirea obligațiilor contractuale obligă Compania de Apă "Arieș" la plata unor importante sume de bani către Alexandru Sabău. Nereușind pe alte căi, iată că reprezentanții coaliției USL-PP DD, care și-a impus oamenii în Consiliul de Administrație de la CAA au decis să îl dea afară pe Sabău cu orice preț, nu mai contează sumele importante care urmează să-i fie plătite pentru a fi înlocuit.
Cel mai vehiculat nume pentru a-i lua locul în funcția de director general al Companiei de Apă "Arieș" este Cristian Matei, liderul USL Turda din consiliul local, alături de el urmând să revină, de această dată în funcția de director adjunct, Sorin Săveanu.
Directorul Alexandru Sabău și purtătorul de cuvânt al CAA, Diana Bănete, au declarat că deocamdată nu au nici un comentariu de făcut față de situația creată.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh