26
Vi, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

mekorotO firmă de top din Israel și-a manifestat dorința de a colabora cu Compania de Apă ”Arieș” (C.A.A.), la sugestia Ministerului Mediului si Schimbărilor Climatice. Este vorba despre o scrisoare de intenție pe care, conform directorului general al C.A.A., Alexandru Sabău, israelienii au trimis-o companiei cu sediul la Turda, ca dovadă fermă a intențiilor serioase ale operatorului național de apă și canal din Israel.

”Am avut o întâlnire cu reprezentanții firmei Mekorot, care și-au manifestat intenția de a colabora cu C.A.A., avansând o sumă de 20 de milioane de euro care ar urma să reprezinte aportul de capital. Nu s-a decis nimic, însă există o scrisoare de intenție urmând să o analiză. Chiar zilele următoare avem ședință de Consiliu de Administrație unde ar putea fi numită o persoană sau mai multe care să negocieze o asociere cu israelienii”, a declarat Alexandru Sabău în cadrul unei conferințe de presă organizată în urma participării la Congresul  Internațional al Apei.

sabauScrisoarea de intenție este semnată de Shimon Ben-Hamo, CEO la Mekorot, iar directorul C.A.A. spune că discuțiile sunt în stadiu incipient și nu poate preciza vreun obiectiv al colaborării dintre cele două firme, însă colaborarea ar putea fi posibilă prin asocierea în cadrul unei firme mixte. Sabău nu exclude nici participarea israelienilor la eventuale lucrări în cadrul viitoarei posibile finanțări europene de 82,7 milioane de euro. Alexandru Sabău a răspuns întrebărilor reporterilor neexcluzând posibilitatea construirii unei fabrici de apă plată la Turda, calitatea apei de aici fiind de un nivel ridicat, mai ales în urma modernizărilor din cadrul pasului 1 a finanțării europene, care deja s-a finalizat.

O eventuală colaborare cu o firmă care vine cu un aport de capital de 20 de milioane de euro ar fi, cu siguranță, benefică pentru clienții Companiei de Apă ”Arieș”, câștigurile dintr-o activitate economică în comun cu israelienii putând duce, de ce nu, la o scădere a prețului apei în Comunitatea Urbană Arieș dar și la investiții ulterioare pentru ridicarea nivelului de trai în zonă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh