19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 strada-bogataCu toate mijloacele pe care autoritățile locale le pun la dispoziția cetățenilor iată că acestea nu se grăbesc să dea ascultare neajunsurile cu care aceștia se confruntă. Unul din laitmotivele cu care cititorii ne apelează, iar și iar, este starea extrem de proastă a unor drumuri. Și nu vorbim de artere cu două-trei gropi, căci acestea sunt un lucru obișnuit pentru viața noastră de zi cu zi, ci de străzi realmente impracticabile, unde îți rupi mașina, nu alta, iar pe jos poți circula doar prin bălți și noroaie, mai ales când vremea este rea, așa cum a fost în ultima lună.

Una dintre aceste străzi este strada Bogata, o stradă asfaltată în urmă cu câțiva ani însă doar până în dreptul sediului Companiei de Apă ”Arieș”, adică până pe strada Bogata nr. 1. Toți cei care au de mers mai încolo, trebuie să încerce să facă u adevărat slalom printre gropi, fără sorți de izbândă însă, pentru că, se știe, pe astfel de străzi ferești o groapă, dai în alta. Situația este cu atât mai rușinoasă cu cât acel drum duce taman la unul dintre locurile de pelerinaj ale românilor, Mormântul lui Mihai Voievod Viteazul.

Un consilier local a solicitat Direcției Tehnice a Primăriei municipiului Turda lista cu prioritățile la reabilitare și asfaltare, adică un soi de lista de investiții cu drumurile, dar una de urgență. Nu știm dacă a primit-o sau nu, nu știm dacă există vreo astfel de listă însă cei care sunt plătiți pentru a inventaria și a face propuneri pentru repararea străzilor ar trebui să dovedească faptul că lucrează în slujba cetățeanului.

Dacă îi întrebi pe locatarii unor străzi uitate de Dumnezeu din cartierul Oprișani, cum ar fi Cânepiști sau Ponorel, Primăverii, Teilor, Viorelelor etc., aceștia îți pot da în scris că la Primărie nimeni nu se ocupă de ei. De mulți, de prea mulți ani sunt mințiți că străzile lor vor fi aduse în contemporaneitate dar ele rămân la nivel de piatră și pământ, noroi și bălți, înălțate de intervenții care constau doar în împrăștierea a și mai multă piatră inutilă pentru a se ajunge la situația în care apa de pe carosabil ajunge să erodeze gardurile sau să se scurgă în grădinile oamenilor. Gropi adânci tronează pe aceste străzi, oamenii, când plouă nu pot ieși din curți din cauza noroiului și a bălților iar eternele promisiuni fac din locuitorii acestor locații oameni care nu vor mai vota pe cei care acum nu-i bagă în seamă.

PonorelUn caz aparte este cel de pe drumul care leagă strada 22 Decembrie 1989 de comuna Mihai Viteazu, în dreptul localului Tanira. Deși am semnalat de nenumărate ori existența unei gropi care realmente traversează ambele sensuri ale drumului, se pare că cineva dintre cei responsabili își face damblaua ignorându-ne apelurile. Chiar săptămâna trecută acolo, din cauza gropii foarte adânci și insesizabile din habitaclul unui autoturism, s-a produs un accident destul de grav, semn că există premisele pentru apariția altora, poate chiar cu victime. Dacă există cineva care este vinovat pentru astfel de cazuri, să plece, prin demisie sau să fie demis, lăsând locul său unora mai competenți sau măcar mai preocupați pentru siguranța noastră.

Acesta este un apel din partea unui organ media local către responsabilii care inventariază și ar trebui să insiste către finanțatori pentru alocarea sumelor necesare reparării acestor drumuri. Chiar trebuie să ridicăm toate familiile afectate la luptă împotriva nepăsării celor plătiți din banul public? Ne aude cineva? Așteptăm atunci pe adresa redacției lista cu prioritățile administrației locale în materie de reparații drumuri, asfaltări și modernizări. Dacă nu o primim înseamnă că turdenii urlă în pustiu și, ca urmare, ar trebui să găsească alte metode de acțiune, mai puțin pașnice, mult mai vehemente.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh