28
Joi, Mar
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În această săptămână au început lucrările de modernizare a străzilor și în cartierul Micro 1, urmând ca până la jumătatea lunii august să fie reabilitate următoarele străzi: 

  • Rapsodiei
  • Baladei
  • Constructorilor (28-33)
  • Liliacului
  • Crinilor

Lucrările sunt executate cu fonduri de la bugetul local și constau în asfaltarea carosabilului și trotuarelor, iar valoarea totală a investiției este de 364.333,57 lei.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 În cartierul Micro 3 au început lucrările în luna iunie. Până în acest moment lucrările sunt finalizate în proporție de 50%.  Au fost executate sau se află în curs de execuție lucrări pe următoarele străzi: 

  • Zorilor (finalizate: partea carosabilă, trotuare, amenajări parcări și accese blocuri)
  • Nuferilor (lucrările sunt în curs de execuție)
  • Narciselor (lucrările sunt în curs de execuție)

În perioada imediat următoare, vor începe lucrările la parcarea din fața Pieței Micro 3, care va fi asfaltată integral, iar în paralel vor fi efectuate lucrările de reparații în incinta pieței. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.100.000 de lei cu TVA, investiție realizată din bugetul local.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Având în vedere faptul că în municipiul Turda se va lucra pe 4 linii de finanțare, strategia municipalității este de a folosi banii bugetului local în zonele care nu pot beneficia de fonduri europene sau guvernamentale. Astfel, în perioada 2017 – 2018 lucrările se vor desfășura după următoarea schemă: 

  • străzile principale vor fi asfaltate printr-un program european care are la bază Planul de Mobilitate Urbană

-  20 de străzi din cartierul Băi vor fi asfaltate printr-un program european ca urmare a obținerii statutului de Statiune Balneoclimatică 

- 13 străzi din cartierul industrial vor fi asfaltate cu fonduri guvernamentale prin PNDL

- în cartiere și în zonele care nu pot beneficia de fonduri europene sau guvernamentale se lucrează cu fonduri de la bugetul local

Primăria Municipiului Turda va publica în perioada imediat următoare un plan amplu în cadrul căruia vor fi menționate nominal toate străzile care vor fi asfaltate, conform actualului plan de guvernare locală, condus de primarul Cristian Octavian Matei.

 

Biroul de presă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh