28
Joi, Mar
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Suntem anunțați de primarul Cristian Matei, aflat la Bruxelles, că planul de mobilitate urbană întocmit de administrația turdeană a fost considerat, de către Comisia Europeană, mai bun decât cel ale administrațiilor din Milano (Italia) și Manchester (Marea Britanie). Dar, de fapt, planul turdenilor este mai bun decât al altor aproape 2500 de comunități europene participante la competiția SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning).

Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Competiția se desfășoară la nivel european și este organizată de Comisia Europeană. În fiecare an sunt premiate eforturile depuse de administrațiile locale pentru a promova mobilitatea urbană și administrațiile locale cu cele mai bune planuri de mobilitate urbană. Turda a câștigat locul 1, câștigătorii fiind anunțați și premiați în această seară la Bruxelles. Premiul a fost ridicat de primarul municipiului Turda Cristian Octavian Matei.

„Am câştigat!!! Turda a obținut locul 1 în competiția SUMP AWARDS, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european. A fost o competiție strânsă, între 2500 de oraşe, în finală ajungând Turda, Manchester şi Milano. În această seară la Bruxelles a avut loc ceremonia în care au fost anunțați şi premiați câştigătorii, iar noi suntem campionii Europei! Mulțumesc întregii echipe! Este un real succes, o foarte mare realizare! Turda este din nou în prim plan la nivel internațional!”, a declarat Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda.

Comunicatul primit din partea Primăriei Municipiului Turda, după decernarea premiilor, precizează: „Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Toate orașele desemnate finaliste au fost selectate de un grup independent de experți în domeniul mobilității și al transporturilor. Campania EUROPEAN MOBILITY WEEK se desfășoară în perioada 16-22 septembrie în fiecare an, oferind orașelor posibilitatea de a testa alternative de transport durabile. Prin încurajarea cetățenilor de a alege moduri de transport durabile, cum ar fi mersul pe jos și ciclismul, se urmărește scăderea emisiilor de carbon,  îmbunătățirea calității aerului și transformarea zonelor urbane în locuri mai plăcute de a trăi și de a lucra. 2017 a fost cea mai de succes ediție a EUROPEAN MOBILITY WEEK până în prezent, cu participarea a peste 2.500 de orașe. Primăria Municipiului Turda a depus în anul 2017 cererea de finanțare europeană pentru 4 coridoare de mobilitate urbană, proiect care prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun, asfaltarea străzilor principale, achiziționarea de mijloace de transport în comun electrice, modernizarea stațiilor și crearea pistelor de biciclete”, se arată în comunicatul de presă semnat de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh