16
Mie, Ian
39 New Articles

Turda
Typography

În data de 06.09.2018, ora 09.30, la Curtea de Apel Cluj, va avea loc procesul intentat de asociația noastră împotriva Colegiului Medicilor Veterinari privind condițiile aberante impuse de aceștia pentru înregistrarea unei clinici mobile folosită pentru castrarea animalelor cu și fără stăpân.

Am solicitat de la C.M.V. informațiile necesare pentru autorizarea unei clinici mobile, iar răspunsul primit ne-a determinat să-i acționăm în instanță pe următoarele motive:

  1. Inițiativa noastră de a deține o astfel de clinică reprezintă un sprijin social pentru animale și cetățeni. C.M.V., tot o asociație socioprofesională, a condiționat utilizarea acesteia „exclusiv pentru intervenții pe animale fără stăpân”. Însă, conform legii, nu există animale fără stăpân pentru că acestea aparțin U.A.T. pe raza căreia se află.
  2. O altă încercare a C.M.V. de a controla societatea liberă și activitățile voluntare ale asociațiilor de protecție a animalelor este impunerea formării unui parteneriat prin care medicul devine proprietar pe nedrept al clinicii mobile, pentru a fi la rândul lui controlat și șantajat de C.M.V. Menționăm că nici șoferul ambulanței SMURD nu este proprietarul acesteia, ci angajat.

Considerăm toate acestea ca fiind tehnici de manipulare a societății civile. 

Inițiativa noastră este în folosul cetățenilor și a bunăstării animalelor.

Ne întrebăm: au C.M.V. și A.N.S.V.S.A. interesul de a favoriza înmulțirea necontrolată a câinilor în avantajul serviciilor de ecarisaj (clienți ai primăriilor)?  Încheiem cu citatul R.E.A.D.C.:      

Protecţia animalelor fără protecţia proprietarului și informarea lui este absurdă. Dreptul animalelor fără dreptul proprietarilor de animale este cinism.

 

Conducerea R.E.A.D.C.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh