19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 1500 de turdeni, majoritatea lor elevi ai școlilor și liceelor din oraș au invadat locurile insalubre ale municipiului Turda, lăsând în urma lor câteva tone de mizerie mai puțin. Acțiunea concertată din cadrul campaniei „Let's Do It, Romania!” a fost sprijinită din plin de diferite instituții din oraș, printre care primăria, care a coordonat implicarea celorlalte, făcând ca rezultatul acțiunii să fie cel scontat.

Desigur că au existat și sincope, cum ar fi, autobuzele puține puse la dispoziție pentru transportul elevilor, dar, la final rezultatul acțiunii a fost unul acceptabil. Spunem acceptabil întrucât 230 de saci la 1500 de participanți nu este un rezultat impresionant.

Primarul Cristian Matei le-a mulțumit participanților: Mulțumim celor 1520 de persoane care s-au alăturat astăzi campaniei #LetsDoItRomania și care s-au implicat în curățarea zonelor cu probleme ale orașului. Este un număr foarte mare, iar implicarea voastră face diferența! De Ziua Mondială a Curățeniei, turdenii, cu mic cu mare, au reușit să strângă peste 230 de saci cu deșeuri. Iubim Turda și ne dorim ca acest oraș în care trăim să fie unul curat, iar pentru asta depunem toate eforturile. Felicitări tuturor, ați făcut un gest extraordinar!”, a transmis edilul-șef turdean.

Și cei de la T 9 au participat la acțiunea de sâmbătă, ei alegând să salubrizeze zona străzii 22 Decembrie 1989. Lor li s-au alăturat și alți voluntari, de la RO 100 Turda, precum și alte persoane cu simț civic: „Nu, nu ne-a trimis nimeni, nu ne-a obligat nimeni să venim. Adunăm gunoaiele pentru că iubim Turda Noastră așa cum e ea, cu bune și cu rele și ne pasă de aspectul ei! Chiar daca sacii adunați sunt doar câteva picături dintr-un ocean de mizerie, azi, noi am ales să fim acolo, și a fost o decizie bună!”,  au consemnat cei de la Asociația T 9, condusă de Andrei Suciu, politicianul ieșit pe locul secund la alegerile din 2016 pentru funcția de primar.

Orașul este, așadar, mai curat, iar acum Poliția Locală este în prima linie de păstrare a acestei curățenii, câtă vreme pe buna creștere a multor turdeni nu ne putem baza. Salubrizarea orașului Turda nu este la nivelul normal pentru un oraș european, iar timpurile  când nu ne vom mai trimite copii să strângă mizeriile aruncate de niște necivilizați sunt, din păcate, destul de departe.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh