29
Vi, Mar
17 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Asociația R.E.A.D.C., împreună cu Tasso e.V. Germania, au încheiat campania de castrare/sterilizare a carnasierelor cu și fără stăpân de pe teritoriul orașului Sulina.Este al treilea an consecutiv în care, cu ajutorul medicilor veterinari, am realizat acțiuni GRATUITE de informare a cetățenilor, microcipare, vaccinare antirabică și deparazitare a carnasierelor domestice din Sulina, și ne mândrim cu reușita acestei campanii gratuite de castrare/sterilizare, pe care o vom continua și anul viitor.

În cele cinci zile de campanie am reușit să sterilizăm/castrăm 102 animale (câini și pisici), din care majoritatea au fost luate de pe străzi.

Unora dintre „pacienții” noștri suntem pe cale de a le oferi o viață mai bună și stăpâni iubitori și responsabili.

După principiul nostru: simțul răspunderii se formează de la vârste fragede, am oganizat acțiuni de informare a elevilor orașului, oferindu-le și pliante cu sfaturi referitoare la responsabilitatea deținerii unui animal de companie. Informarea reprezintă baza, care este completată apoi cu programele de sterilizare gratuită a animalelor, întrucât posibilitățile financiare ale proprietarilor de animale din zonă sunt reduse.

Deși campania de sterilizare/castrare s-a terminat, cea de identificare, microcipare și vaccinare antirabică continuă. Considerăm aceste activități ca având o importanță deosebită întrucât, în zonă, numărul șacalilor, animale care răspândesc rabia, e în continuă creștere, iar riscul infecției este foarte ridicat, constituind un pericol pentru sănătatea publică și siguranța animalelor.

Costurile campaniei au fost suportate de către R.E.A.D.C. Turda și Asociația Tasso e.V. Germania, aceasta din urmă fiind cel mai mare registru de monitorizare gratuită a animalelor de companie din Comunitatea Europeană.

Reamintim faptul că R.E.A.D.C. Turda a obținut o victorie de o importanță uriașă în luna ianuarie a acestui an, când Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a art. 134 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 155/2001 și a decis ca vaccinarea antirabică a câinilor să nu mai fie condiționată în prealabil de microciparea lor. Astfel, toți cetățenii pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru animalele lor, fără a fi condiționați de plata unor costuri suplimentare.

De altfel, pentru a ne putea desfășura campaniile, asociația noastră a intentat un proces Colegiului Medicilor Veterinari, privind condițiile aberante impuse de aceștia pentru înregistrarea unei clinici mobile folosită pentru castrarea animalelor cu și fără stăpân.

Asociația noastră a luptat și va lupta în continuare împotriva abuzurilor din sistemul sanitar-veterinar, care îngrădesc sănătatea publică și bunăstarea animalelor.

Multumim echipei de medici veterinari, condusa de dr. Mircea Ștefanache, si în special primarului orașului Sulina, Nicolae Răduș, care, încă de la prima noastră campanie, a făcut tot posibilul să ne asigure toate resursele necesare desfășurării activităților în bune condiții.

Ne bucurăm că ați fost alături de noi în toți acești ani și vă asigurăm că vom depune în continuare eforturi pentru a evita înmulțirea necontrolată a animalelor, abandonul și moartea lor prematură, precum și uciderea puilor nedoriți.

 Dreptul animalelor fără dreptul proprietarilor de animale este cinism! 

 Conducerea R.E.A.D.C.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh