20
Mie, Feb
47 New Articles

Turda
Typography

În lumina zilei de azi, se reflectă Ziua Internațională a Sănătății Mintale, un fenomen care a reușit să pună în mișcare judecata persoanelor vârstnice din cadrul Asociației Centru de Îngrijire și Asistență „Acoperământul Maicii Domnului” Turda.

Sub îndrumarea kinetoterapeutului, peste 100 de persoane vârstnice, independente ori imobilizate la pat, și-au așternut cuvintele pe o pânză albă de 3 metri, cu scopul de a conștientiza, sensibiliza și informa populația, pentru a înțelege nevoia, cât și importanța menținerii sănătății mintale.

„Prin intermediul acestei acțiuni, ne-am dorit să transmitem un mesaj cu încărcătură emoțională către fiecare om, cu dragoste, pace și folos. Simplitatea evenimentului marchează un moment de unitate, între cei vârstnici, care au luat instrumentul de scris în propria-i mână și au înșirat versuri, gânduri, poezii. În climatul artistic, vârstnicii au devenit plini de creativitate în temelia acțiunii” , a declarat directorul asociației, preotul Vasile Știopei.

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh