19
Vi, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliția Locală Turda în perioada 22-23 octombrie 2018, în cadrul „Săptămânii Altfel”, a susținut la Școala „Ioan Opriș” și Școala „Horea Cloșca și Crișan” ore de educație rutieră prin care a promovat necesitatea respectării regulilor de circulaţie rutieră ca pieton şi  a normelor de  comportare în mijlocele de transport.

Elevii clasei a I A de la Școala ”Ioan Opriș”  și-au îmbogățit vocabularul cu noi termeni și-au însușit deprinderi corecte de traversare  la trecerea de pietoni marcată sau semaforizată.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, a accidentelor în rândul copiilor, în timpul exersărilor la clasă, elevilor li s-au expus și consecințele nerespectării normelor de conduită pe stradă ca mici pietoni.

Elevilor clasei a II-a A și a II-a C de la Școala ”Horea Cloșca și Crișan”  la oră, li s-au prezentat principalele mijloace de transport: aeriene, maritime și terestre. Lecția propriu-zisă conturându-se pe linia mijloacelor de transport în comun. S-au prezentat principalele mijloace de transport în comun (autobuzul urban, autobuzul/microbuzul școlar, autocarul) și s-au stabilit reguli de comportament ca pasager/călător în mijloacele de transport.

Elevii au răspuns pozitiv la oră, au format din scăunele un „autobuz imaginar” iar avându-l ca ghid pe „PITICLIC – dubluclick” proiectat pe peretele sălii de clasă au exersat regulile învățate. de comportament. La sfârșitul orei au promis regulile însușite  le vor respecta atât pe timpul călătoriei cu autobuzul prin oraș fie în excursiile organizate cu școala.

Poliția Locală Turda este disponibilă pentru toți școlarii și preșcolarii municipiului Turda cu activități educative de prevenție pe linia circulației și a non-violenței, asigurându-le şansa să-și formeze deprinderi de a utiliza informaţia pe tot parcursul vieţii și abilităţi practice favorabile dezvoltării personalităţii lor.

Încurajăm fermitatea, disciplina susţinută, spiritul de colaborare şi muncă în echipă pentru a crea un mediu favorabil procesului educaţional.

 

Director Executiv,

MOLDOVAN VALER

           Contact:

Poliția Locală Turda

Tel: 0791300903/ 0264317303

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh