19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliției locale Turda i-au fost necesare patru zile pentru a da replica președintelui USR, Emil Turdean, care l-a acuzat pe șeful serviciu siguranță și ordine publică, Vasile Dorel Mănăilă, de amenințare și de „lipsă de deontologie profesională”. Amănuntele scandalului iscat pot fi citite aici, odată cu acuzele lui Turdean și replica lui Mănăilă: Președintele USR Turda, Emil Turdean, acuză un polițist local de amenințare. Polițistul: „Minte! Este o provocare, nu eu sunt ținta!”

În replică, șeful lui Vasile Mănăilă, directorul executiv al Poliției locale Turda, Valer Moldovan, consideră că al său coleg „a fost provocat datorită neadevărurilor afirmate de dumneavoastră, mai sus expuse, iar în convorbirea telefonică invocată nu a avut calitatea de polițist local și nici legătură cu atribuțiile de serviciu, motiv pentru care considerăm că nu au fost încălcate prevederile Codului de conduită”.

Dar iată întregul document primit în această dimineață de la Poliția locală, sub semnătura șefului său, Valer Moldovan:

„În urma comunicatului președintelui filialei USR Turda, domnul Turdean Emil, publicat în data de 16.11.2018 în presa locală, Serviciul Public Poliția Locală Turda, prin directorul executiv Moldovan Valer, face următoarele precizări:

Funcția ocupată de domnul Mănăilă Vasile Dorel nu este aceea de director adjunct, această funcție nu există în organigrama aprobată prin HCL nr. 315/31.08.2017 în cadrul Serviciului Public Poliția Locală Turda, susnumitul ocupând funcția de șef serviciu siguranță și ordine publică, în urma promovării concursului organizat în luna noiembrie 2016.

Referitor la semnarea unei adeziuni PSD de către domnul Mănăilă Vasile Dorel precizăm că, în conformitate cu prevederile art.21, alin.(2) lit. a) din Legea 155/2010-Legea Poliției Locale, polițiștilor locali le este interzis să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă în favoarea acestora.

În acest sens considerăm că domnul Mănăilă Vasile Dorel a fost provocat datorită neadevărurilor afirmate de dumneavoastră, mai sus expuse, iar în convorbirea telefonică invocată nu a avut calitatea de polițist local și nici legătură cu atribuțiile de serviciu, motiv pentru care considerăm că nu au fost încălcate prevederile Codului de conduită.

In cazul în care considerați că prin replica primită ați fost amenințat, vă rugăm să vă adresați cu plângere organelor abilitate în vederea cercetării penale, conform art. 206 din Noul Cod Penal.

Regulamentul de organizare și funcționare aprobat prin HCL nr. 315/31.08.2017 precum și Codul de conduită al personalului din cadrul Serviciului Public Poliția Locală Turda pot fi consultate pe site-ul instituției www.politialocalaturda.ro , la secțiunea Structura.

Deasemenea și pe viitor vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate și transparență”, se arată în comunicatul citat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh