25
Joi, Apr
3 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De la 1 ianuarie 2019, tarifele la salubritate vor crește, după ce Consiliul local al municipiului Turda a aprobat ajustarea, în ședința sa din 28 decembrie 2018. Motivul scumpirii este reactivarea taxei speciale de mediu, percepută la nivelul întregii țări, conform OUG nr. 74 / 2018 sub denumirea de „contribuție pentru economia circulară".  Este vorba de o taxa aplicată României pentru că nu a reușit să respecte programul de aliniere la politicile europene de sortare și reciclare a deșeurilor menajere.

Aceasta este diminuată în cuantum față de cea aplicată anterior. Astfel, de la 80 lei/tonă - calcul făcut pentru aprobarea tarifelor prin HCL nr. 59 / 28.02.2017 privind modificarea tarifelor practicate pentru activitatea de salubrizare menajeră la 30 lei/tona de deșeu depozitat. Aplicarea taxei speciale anterioare fusese suspendată în perioada iulie 2017 - decembrie 2018. Cei de la Prival precizează că „pe toată perioada de suspendare taxa a fost evidențiată pe facturile abonaților cu valoarea zero, urmând ca aceasta sa fie aplicată din nou la sfârșitul prestației pentru luna ianuarie, deci va apărea începând cu factura aferentă serviciului prestat pentru luna ianuarie 2019 cu valoarea diminuată”.

Ce au hotărât consilierii locali turdeni? „Art. 1. Se aproba ajustarea tarifelor pentru prestarea serviciului de salubrizare menajera in municipiul Turda, in sensul creșterii tarifului prin adăugarea ”contribuției pentru economia circulara", in cuantum de:

  1. La persoane fizice: contribuția pentru economia circulara in plus: 1.11 lei/luna/persoana. Tariful total la care se ajunge: 9,58 lei/persoana/luna + 1,11 lei/persoana/luna 10.69 lei/persoana/luna inclusiv TVA
  2. La persoana juridice: contribuția pentru economia circulara in plus: 3.75 lei/mc + TVA

Tariful total la care se ajunge: 38,64 lei/mc/luna + 3,75 lei/mc/luna = 42.39 lei/mc/luna +19% TVA = 50,44 lei/mc/luna inclusiv TVA

Art. 2. Tarifele se vor practica începând cu 1 ianuarie 2019”.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh