28
Joi, Mar
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În aceste zile vor începe lucrările de reamenajare a Parcului de la Obeliscul lui Mihai Viteazu, care înconjoară nu doar monumentul, ci și noua Mânăstire Mihai Vodă.parc obelisc mihai viteazu turda

Primarul Cristian Matei ne-a informat că: „La jumătatea lunii martie vor începe lucrările la proiectul de modernizare și amenajare a parcului de la Obeliscul lui Mihai Viteazul.  Practic acolo va fi nou parc cu diverse obiective atractive,  vom avea acolo o scenă pentru diferite   activități culturale, vom avea și o platformă  de 33 de metri înălțime de unde se poate viziona orașul, de sus, plus o alee centrală,  se vor planta dale de iarbă,  se vor instala dale de piatră. Se va amenaja și o parcare, un foișor pentru suveniruri,  este un proiect deosebit care cu siguranță va atrage mulți turiști pe lângă cei  care deja vizitează această zonă”, ne-a detaliat primarul Cristian Matei ce conține proiectul de amenajare a parcului de la Obeliscul lui Mihai Viteazul.

Acolo va fi  construit un drum secundar pe perioada șantierului care va fi folosit și pentru transportul materialelor mai voluminoase dar și pentru a permite accesul la Mănăstirea Mihai Vodă.

Contractul de finanțare europeană pentru proiectul “Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda, este în valoare totală de 18.141.829.35 lei și a fost semnat în 3 august 2018. Prin modernizarea acestui obiectiv turdenii vor avea un nou loc de recreere și se va reda Turzii o zonă regenerată, care va putea fi integrată în circuitul turistic. Alături de Salina Turda și de Castrul Roman, parcul în care se află Mormântul lui Mihai Viteazul și Mănăstirea Mihai Vodă va deveni un punct important pe harta turismului local.

Citește, pentru mai multe informații, și:

A fost semnat contractul de finanțare pentru Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu

Lansare proiect „Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public in Municipiului Turda”

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh